Neidentifikovateľná burina v zemiakoch, na ktorú nič neúčinkuje

Ahojte záhradkári 🙂 Mal by som veľkú prosbu. Rád by som bol keby ste mi poradili, čo za burinu mi rastie v zemiakoch. Neúčinkuje na ňu žiadny postrek, každý rok som skúšal niečo iné, rastie veľmi na husto a na inom poli, kde mám tiež zemiaky, tak tam mi táto burina nerastie. Mám podozrenie, že to prišlo spolu s hnojom pár rokov dozadu a som už zúfalý z toho. Prípravky, ktoré som použil : Buzzin, Sencor Liquid, Agil a nepomohlo ani pred ani po vzídení 😭 Za každú radu Ďakujem 🙂
Odpovedať
@vladimir94 je to láskavec. Jednoročná burina. Tvorí veľa semien a tie prežívajú v pôde veľa rokov. Mohli byť v tom hnoji. Ničí sa okopavanim. Nezabrali ti herbicidy, lebo Agip je na trávy, a na Sencor je len málo citlivý, ten tretí neviem. A nebuď zúfalý z buriny. Mňa chytá zúfalstvo, keď vidím tie veľké polia ako sa z nich práši, keď ich obrábajú. Pôda je živý organizmus, nie len materiál čo drží korene. Keď nebude rásť ani burina, bude zle😉.
Odpovedať
Tak túto burinu kam aj ja a žiaľ minulý rok s hnojom som si doniesla tiež nejakú smakocinu čo sa rozmnožuje ako kozonoha poplazmi pod pôdou vytenem.jeden a ide to ako domino len ťahám koreň a ďalšie vytrham.ja mám nastastie mensiu plochu tak používam výlučne pracovný nástroj - motyku postrekom sa vyhýbam nestriekam ani proti škodcom ani chorobam. Vôbec sa v postrekoch nevyznám a ani neplánujem s tým začať.
Odpovedať
Odfotila by si, prosím, tú novú burinu? Celkom by ma zaujímalo, čo to je.
Odpovedať
Profilova fotka
To je hrozné, keď vlastne si chce človek úrodu pohnojiť a takto si donesie burinu na ktorú pomaly nič nefunguje.
Odpovedať
@evamama mozem
Odpovedať
@darho preto používam granulovaný hnoj. 🙂
Odpovedať
@evamama nech sa paci
Odpovedať
@miggi83 ďakujem. Tak túto ,,potvorku" som nepoznala. Aplikácia ju našla ,je to roripa lesná. A keď som si o nej prečítala, tak je to ozaj burina ,,na dlhšie". Viacročná, s poplazmi, pripomína pýr, nie výzorom ale spôsobom rastu. Prajem ti veľa trpezlivosti sa s ňou popasovať.
Odpovedať
@evamama nuž chcela som hnoj mám bonus. Začala som po dažďoch išlo to celkom slušne. S kozonohou či co to je som si poradila celkomslusne. síce to bolo na 3roky s motýľom ak išlo to.
Odpovedať
@miggi83 niektore tie buriny su riadna pliaga. Mas pocit jeden rok, ze sa ti podarilo vsetkeho zbavit, ze uz to aj nejak vyzera pekne na tej zahrade a na dalsi rok Bum a je to tam zase.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?