Petržlenová vňať v byte

Ahojte, tu som citala clanok o dopestovani vnate z odrezkov. Obavam sa ale, ze tak tej vnate vela nedopestujem. Uz som skusala rozne vnatove petrzleny vysiat do crepnika doma, ale bezuspesne. Neviete kde robim chybu? Viete odporucit semienka vnatoveho petrzlenu, s ktorym mate dobre skusenosti v domacom pestovani?
Odpovedať
problem pri vysve petrzlenu je, ze zaschne pocas klicenia. Petrzlen klici 14 - 28 dni, cely ten cas musi ostat primerane vlhky, staci ze semena zaschnu na par hodin a je vymalovane. Takze je uplne jedno ake kupis, vysej do vlhkej pody, zabal kvetinac do sacka a strc na okno a trpezlivo cakaj. Do mesiaca sa tam musi nieco diat. Podu treba vysterilizovat v mikrovlnke a sledovat vlhkost. Nic viac nic menej. Ked ides vysievat len v malom, kludne mozes semena na 24 hodin namocit do studenej vody, nechat odstat niekde na linke a potom ich preplachnut studenou vodou na hustom sitku a take mokre vysiat, zasypat tenuckou vrstvou zeminy, jemne utlacit a tak zabalit. Macanie pomoze vyplavit inhibitory klicenia, ktore semena prirodzene obsahuju a sluzia im na potlacenie rastu burin, a az ked sa tie z obalu semena vyplavia, tak zacne samotne klicnie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Tak nepodarilo sa ani tento rok, narastie a potom doslova zoschne aj ked polievam 😠
Odpovedať
@zelenatravicka mas ju v byte na okne alebo aspon na balkone? Mozno je preliaty, mozno ma malo svetla (ak je na okne). Ja som nakupila priesady v Hornbachu, niekedy v aprili a na balkone v truhliku rastie ako divy, az som prekvapena
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?