Čo s grmaníkom slivkovým

Už niekoľko rokov sa mi na slivkách bystrických vytvorí grmaník slivkový.Snažím sa to roztokom mednatým pred kvitnutím a po kvitnutí postriekať, ale stále sa grmaník objavuje v hojnom počte. Viete poradiť?
Odpovedať
@zirafienka no co citam tak len tie mednate postreky odporucaju, ze ochrana nie je doriesena :( https://www.floraservis.sk/grmanik-sl... Maju sa odstranovat napadnute konare a plody, ze to je najucinejsie
Odpovedať
To je nejaky zver?
Odpovedať
@marrietta nie, to je choroba sliviek https://www.google.sk/search?q=grmaní...
Odpovedať
@zirafienka dakujem, ja sa velmi nevyznam, ale znelo to ako nejaky chrobak. Googlila som a nasla som tiez len to co vyssie pise, ze trhat to vraj prec a mednate postreky :-/ Aby sa clovek bal pestovat uz cokolvek :(
Odpovedať
@stellael ďakujem za link. Manžel si to popozeral, tieto veci sú mu akože dosť známe, robí to niekoľko rokov, postrek za postrekom, myslela som si, že ak existuje nejaká vychytávka, ktorá by tú pliagu porazila. Vieš, odstrániť napadnuté plody. Keď tento rok ich je asi 90%, to je skoro celý strom. Minulý rok zázrakom boli slivky krásne, zdravé, ale minulé roky a tento rok ich je plno. Povedal, že ešte jej dá šancu jeden rok a potom už asi len píla:) Ale aj tak ďakujem. Maj sa pekne.
Odpovedať
@zirafienka no proti tejto pliage neexistuje nic ucinne, proste su roky kedy sa takmer neprejavi a kedy zaplavi strom tak ako vam teraz :( Bud sa s tym zmierit, alebo naozaj vymenit za iny stromcek, ktory nebude takyto nachylny.
Odpovedať
@zirafienka no zial neexistuje nic co som googlila, len trpezlivost niektore roky :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?