Machovka - pokrutene listy

Priatelia, mam problem s machovkou, krutia sa jej listy, nove sa uz vobec nerozvijaju, ostavaju zakrpatene. Skodcov na nej nevidim.Je to zle podlozie (navazal som na staru tazku hlinu asi 15-20 cm zeminy z Bernolakova), alebo nejaka ina pliaga (vraj by to mohol byt stolbur)?Vdaka za nazory, i ked som sa s nou uz rozlucil.
Odpovedať
@matkoo72 podla tej prvej foto to veru vyzera na stolbur a tomu nepomoze nic. Obzvlast ak nevidis skodcov, sedelo by to na virusove ochorenie. I ked netusim ci standardne ide aj po muchovke, vacsinou napada paradajky a papriku 😒
Odpovedať
A kruti sa cela rastlina? A nove vyhonky? Tiez su take?
Odpovedať
Hlavne nove vyhonky, starsie listy su pekne, nic im nechyba, akurat uz zacinaju zltnut a par ich opadlo.
Odpovedať
@matkoo72 cudne, cakala by som ze ak je to stolbur, zacnu sa krutit vsetky. Ale machovka je pribuzna s paradajkami, takze je tu predpoklad. Ak sa nebojis ze nakazi ostatne, nechaj ju a sleduj. Nemoze mat nejake roztoce?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Toto nie je stolbur - to je tou zeminou z Bernolákova. My  a manželova mama sme to riešili minulý rok (naviezli sme odtiaľ kompost) a tento rok to riešil syn vo svojej záhrade (naviezol odtiaľ kompostovú zeminu). Mali sme poškodené všetky paradajky, papriku, mama zemiaky a hrach. Keď paradajky prerástli "ten superkompost" tak sa znormalizovali a začali rodiť. Hrach sa nespamätal, papriky trochu. Zemiaky tiež nič-moc. Syn dostal šok, lebo má malé deti a nechcel im dávať nejaký hnus v podobe "domácej zeleniny".Odtiaľ už nič nedovezieme ani za lopatku.
Odpovedať
Asi by som nebol az taky rezolutny v hodnoteni. Vsetko ostatne mi rastlo v pohode, rajciny vyborne (podobnu pliagu zacali niektore chytat ked mali 1,80 metra, ale to boli uz prerastene nizsie), papriky, chilli, tekvice, kel, kukurica, cvikla... Vsetkemu sa darilo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?