vysychanie tuje smaragd
@creasy
https://www.rodinka.sk/doma/doma/tuje-v-zahradach-vysychaju-moze-zato-chrobak/
Najskôr toto, ešte býva roztočík , ale ten napadne väčšinou celú rastlinu a tá zožtne.1. aug 2020@paev to vyzerá na rovnakého škodcu ako hore , podľa článku napáda tuje a borievky.
11. aug 2020Ahojte, skúšam takto po čase otvoriť znova túto tému. My sme mali tiež tú smolu a plot z tuji sme museli celý vykopať, nakoľko sme tam mali spomínaného chrobáka. Pol roka sme nechali pôdu oddýchnuť a nasadil tuje znova. Po asi 2 mesiacoch ostávali opäť suché. Opäť sme našli v nich dierky a chrobáka, až uschli. Prosím máte nejaké rady ako ošetriť pôdu pred výsadbou nových krikov aby sa nám do nich opäť nedostal spomínaný chrobák? Napadá len tuje? Ak zasadime nejaké iné kríky a rastliny, tie nenapadne? Ďakujem
Veve24. máj 2023@perola ak uz mate krasona v okoli, mohli doletiet dospelce a naklast vajicka do vasich tuji, mohli byt v pode larvy a tie sa vyiahli a nakladli vajicka do vasich tuji. Najdite si inu drevinu na zivy plot
24. máj 2023
ahojte idem si po radu lebo uz naozaj neviem co spraviť. Mam cca 5 rocne tuje a toto leto zacali extremne vysychat. Pred mesiacom som ich poobstrihaval a cakal ci sa to zlepsi ale vobec nie. Par krat som aplikoval horku sol, zalievam ich pravidelne. Ked som ich strihal vyletelo z nich par chrobakov ci s tym nieco maju netuším. Prikladam vsetky zvlastnosti co som amatérsky identifikoval. Kto sa vyzna poradte prosim. Dakujem