Chov oviec

Ako zacat? Kolko oveciek? Ide mi o to aby "kosili" dost velky pozemok. Aky velky pristresok potrebuju, co si to este vyzaduje? Dakujem
Odpovedať
@zahradnytrpaslik cca 20a kosia 4ovecky a jeden baran,krasne stihaju,za sezonu som nekosila ani raz :) Pristresok maju 5x2,5m, no my sme to chceli aj pre kona,ponikov..zatial nemame) takze netreba taky velky..ale dobre je to v tom ze tam skladujeme aj seno 250kg balik..to vydrzi oveckam cca 1r. stalo 20€.Potrebuju len kamenny liz a vodu..Ako mnamku im davame suchy chleba,rosky :) Mame Quessantske ovecky,tzv.okrasne..su len na spasanie,nie na maso..su to milacikovia :)
Odpovedať
@karfunka super, tie su paradne. Ako dlho ich uz mate? Aj nechavate pripustit?
Odpovedať
@zahradnytrpaslik mame ich 2r. nakolko som nestihala kosit :) 3,5r.byvame..Miso na jesen skakal,bola ruja.. mozno aj nieco bude :)
Odpovedať
@karfunka a ono to nesmrdi ako cap ten baran ze? Sorry sa pytam jak uplny mumak ale fakt som v tomto strateny
Odpovedať
@zahradnytrpaslik nie nesmrdia vobec a ani baran:) my ich davame na zaciatku maja strihat,mozno keby sa nestrihali by trochu smrdeli nakolko im je teplo, uz teraz sa skrabu no este je v noci zima tak cakame..ale mne nikdy nesmrdeli..Mam znameho co chova kozi asi 10ks a ma capa a ten ako smrdi, ze dovidenia..cely dvor..no on je na to zvyknuty..
Odpovedať
@karfunka hej capa som raz zacitil a teda uz nikdy viac po tom omamnom pachu netuzim. Preto sa radsej pytam ci je baran ok
Odpovedať
Ovce nesmrdia, niekomu mozno smrdi maso-baranina, ale to sam musis vediet ci to chces nakoniec zjest alebo chces len kosacky ;)
Odpovedať
@zvizdanebeska tak mne to maso nesmrdi, jedneho casu bol taky barani perkelt moje naj jedlo. Otazne je ci tieto budem moct nejak na nejaky gulas pouzit, lebo uz si tu vyberaju pre ne mena atd 😐
Odpovedať
@zahradnytrpaslik och mňam dala by som si taký perkelt :heart_eyes::drooling_face:
Odpovedať
@zvizdanebeska haha no vsak aj ja
Odpovedať
Ovecky su super, len nerozlisuju co je luka a co chcete vy, kludne sa pustia do vsetkeho, takze dobre ohradit, nech neurobia prebierku ;)
Odpovedať
Profilova fotka
len potom si davat pozor aj na to, co pokosit nechcete :D lebo im to bude po pravde jedno. pojdu rad radom
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chillichilli @sebrino tak hadam pletivo bude postacujuce. Do stromov sa hadam nepustia. Alebo?
Odpovedať
@zahradnytrpaslik do mladych stromov sa pustia úplne v pohode ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?