Opadávanie listov a čierne škvrny na listoch

Dobrý deň, samotný názov diskusie už napovedá o mojej rastlinke. Už dlhšie ju pestujem, neviem si snou dať rady. Mladniky jej kvitnú ale všetko opadáva, nič sa skoro neudrží. A tvoria sa na listoch čierne škvrny. Také, ako vypálené. Je to normálne na zimu? Ďakujem
Odpovedať
@tomasyno nie je preliata? od kupy bola uz presadena?
Odpovedať
Urcite bude preliaty. Treba ju skusit zachranit suchou dietou. Ked to rozchodi, tak potom polievat az vtedy, ked bude mat substrat preschnuty, aleze fakt suchy aj ked do neho zastrcis prst. Zalievka najlepsie do podmisky, naliat jej dost vody, co si do polhodiny necucne vyliat. Svedcilo by jej svetle a chladne miesto pocas zimy, sice kalamondiny nie su take narocne ne zimovanie v chlade ako povedzme citrony, chladnejsie prostredie v zime im spravi dobre. Na jar, ked uz bude jasne, ze jej je dobre a zacne nahadzovat nove listky, tak ju treba presadit, cele leto prihnojovat specialnym hniojivom na citrusy a ak sa da, tak od konca maja do septembra (alebo kym teploty neklesnu pod 10°C, to zavisi od pocasia) mu dobre padne letnenie niekde v polotieni.
Odpovedať
@tomasyno mne tak teraz opadava vianocna ruza, tiez je taky holos. Co je toto vlastne za rastlinu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Na listoch mojej Monstery sa začali tvoriť takéto vyslovene čierne mapy. Neviem už čo s tým. Budem vďačná za každú radu.
Odpovedať
@dominika_zelenayova nie je preliata? Moze to byt aj nejaka huba, ktora napada listy a poskodene tkaniva potom odumieraju.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 práve že nie na to si dávam pozor nakoľko som ju sadila rovno do obalu kvetináča
Odpovedať
@dominika_zelenayova no a tam bude problem, tam nemas ani omylom prehlad, kolko tej vody stoji na dne, obzvlast ak tam nie je aspon poriadna drenaz. Vsak ju vykop, uvidis
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 budem musieť to pozrieť a asi ju rovno aj presadím do vnútorného kvetináča. Drenáže som dávala celkom dosť ale ďakujem pozriem to.
Odpovedať
@dominika_zelenayova ja som tak "utopila" kaktus v kvetinaci bez odtoku. Sa mi zdalo, ze malicko mu nalievam a on stal nohami v zabniku na pol kvetinaca. Dosla som na to az ked ho vyvratilo
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Ďakujem za rady, dnes som ju presadila tak už len dúfať že sa zotaví. Ale stojacu vodu som tam nenašla, zem bola len vlhká.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?