Chryzantemy na cintorine

Trosku mozno divna tema pre zahradkarov, ale tyka sa kvetov. Chcela by som teraz babke na hrob vysadit v crepniku zakupene chryzantemy. Uchytia sa ked to zasadim teraz na jesen? A prezije to tam? Polievat to asi nebude mat velmi kto, myslite ze by tomu stacilo obcasne poliatie dazdom?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, moji rodičia tak zasadili. Najskôr sa zdalo, že cez zimu vymrzla, no potom začala pekne vyháňať listy. Zimu teda prežila, ale sucho jej uškodilo. Počas dlhodobého sucha iste treba poliať ;)
Odpovedať
ja by som odporucila vysadit zatial s kvetinacom, potom zobrat niekde kde budu pod dozorom a vysadit do volnej pody, a ked preziju zimu (nie vsetky chryzantamy co sa predavaju pred dusickami su mrazuvzdorne a este ani nie su v takej kondicii aby mrazom odolavali) a zacnu prosperovat, tak ich vysadit niekedy koncom jari. Ale chryzantamy su hladne (potrebuju vyzivnu podu), smadne (bez pravidelnej zalievky sice preziju ale velku paradu nenarobia) a miluju slnko. Ak nebudu zalievane, nemusia to zvladnut v pohode, okrem toho aby vytvorili huste a bohate zakvitnute kricky ake sa teraz predavaju, treba ich niekdy v auguste zastrihnut aby zahustli, ak maju tvorit velke kvety tak zas od septembra vystipovat kvetne puciky aby na kazdej stonke ostal len jeden kvet. Na cintorin, kde sa nechodi pravidelne osetrovat vysadbu by som odporucala vysadbu suchomilnych rastliniek, napriklad rozchodniky, starcek, skalne ruze, tymian a chryzantemy tam davat len ako docasnu ozdobu
Odpovedať
my sme vysadili a prezili, len to fakt treba obcas strihnut, poliat...
Odpovedať
Dakujem za nazory, asi to risknem s jednou a uvidim
Odpovedať
Vzdy donesieme v nadobach a potom ich zoberieme prec, prezimujeme a ak sa zadari, znovu o rok zdobia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?