Ahojte, ako zazimovať olivu a balkónovú figu? Obe sú v kvetináčoch a nemám pivnicu ani takú miestnosť, kde by mohli prezimovať. Mám ich na terase. Dať ich dnu? Obaliť niečím? Polievať/nepolievať? Ostrihať predtým? Olive sa celkom rozrástla korunka. Ďakujem za rady
Ani jedno ani druhe nepotrebuje nic specialne, ak nebyvas v nejakej mrazovej kotoline, kde sa mrazy dlhodobo udrziavaju alebo nepridu dlhe mrazive obdobie. Do -10 prezimuju uplne v pohode. Pre istotu kvetinace podlozit polystyrenom, obalit niekolkymi vrstvami bublinkovej folie. Lepsie im bude niekte v zavetri a nemalo by na nich svietit slnko aby sa priskoro nezobudili. Keby prichadzali velke mrazy, alebo by malo vyrazne mrznut dlhsie obdobie, staci ak ich na ten cas zabalis do niekolkych vrstiev papiera, alebo textilu, kludne stare obliecky, vrecia, biela netkana textilia. Urcite ich nebal do ziadneho igelitu
Ja by som ich akurat tak stiahla najblizsie k domu, neviem ako su teraz umiestnene. To su vonkajsie rastliny, nepotrebuju nejak specialnu starostlivost.