Granatove jablko

27. júl 202317

Ma niekto skusenosti s pestovanim granatoveho jablcka?Dostala som od mamky taky maly stromcek v kvetinaci.Musi to ist do volnej pody alebo bude rast aj v nadobe?

• Ja by som sa bal davat ho von, najma ak je mlady, podla mna by ho z tych mrazov vystrelo. Radsej zimovat niekde pri teplote okolo 10 stupnov 😉

• @winnenden  granatove jablko ti podla mna vonku vymrzne. Nechal by som ho podrast a ak by bolo uz take vacsie, mozno by som to vyskusal, ale na zimu poriadne zahadzal mulcom 😐

• Vonku vymrzne 😉

• Zatial ho mam na balkone,ale skor na vychodnej strane,na juhozapadnej mi prazi velmi slnko a bojim sa aby ho nespalilo,uz vela kvetov mi tak spalilo.

• 😬

• Takto to neako vyzera na balkonoch

• @winnenden  krasne balkony. No ja neviem, v Grecku rastu na tom najsilnejsom slnku a nejak im to nevadi. Ale je pravda ze su to uz stromy, nie take crepnikove stromceky.

• ja mam vonku uz par rokov. Ked omrzne, tek len tie tenulinke vetvicky, ale spolahlivo vyrasi kazdu jar. Teraz je z neho sice krickova forma, lebo ked sa v zime orezavali stromy tak sa nestastne zlomilo a aby to nebolo take jednoduche, aj to co z korenov vyrasilo uz bolo 2x skosene😞 Na jesen sa ho chastam presadit na bezpecne miesto

• No uvidim,mama mi vravela ,ze na zimu mam ho zobrat dnu.Ona ho tiez mala tak v polotieni,tak som nechcela ani ja davat na priame slnko.

• Mal by sa na zimu schovavat ako oleandre. Vraj kvitne 200 dni v roku, je to pravda?

• Neviem kolko dni v roku kvitne,mam ho prvy krat ,dostala som ho pred mesiacom,ale kvitol

• Prosim vas, je este mozne zachranit vyschnuty granatovnik?

• @miiriiam  vyschnuty nie, len ked je aspon ako tak zivy a zhodil listy z akehokolvek dovodu. Najskor to bude preliatie, tak po ostrihani a suchej diete sa spamata. Ak zhodil listy, lebo nebol dlho polievany, tak staci zaliat a cakat.

• @zita19  Boli sme tyzden na dovolenke a otec mi ho zabudol polievat 😐 Mal krasne zelene listy a vela kvietkov a teraz je ako susena majoranka 😥

• @miiriiam  tak ho staci len namocit do vedra s vodou a nech si cucne kolko potrebuje, Za tyzden nemohol vyschnut tak, ze to nerozchodi

• @zita19  Dakujem za poradenie. Ja naozaj neviem co sa mu za tyzden stalo, ale verim, ze buduci rok sa snad preberie

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém