Aprikyra

Profilova fotka
Milí záhradkári, máte niekto skúsenosť so stromčekom Aprikyra? Chceme si kúpiť nejaký nový ovocný stromček a toto som objavila na internete, no doteraz som o tom nepočula, ale celkom sa mi to páči.. Nie je to náročné na pestovanie? Alebo máte aj nejaké iné nápady na ovocný stromček? Zatiaľ máme čerešňu, broskyňu, marhulu, zelenú ringlotu, hrušku, červenú aj zelenú jabloň.
Odpovedať
Skusenosti s tymito krizencami su asi take, ze su citlivejsi na choroby ,neujatie sa ,ci na mrtvicu podobne ako marhula-je to dan za krizenie.Podobne dalsi krizenci slivky a marhule apod.Ak to teda krizenci vobec su lebo casom sa ukazuje ze je to iba marketingovy tah a v reale sa jedna iba o krizencov myrobalanov a sliviek apod. http://www.zahrada.cz/forum/merunky/m... Kup si skoru slivku Katinka, je dobra aj na susenie kedze dozrieva v juli mozes ju susit aj v solarnej susicke pripadne na povale :)
Odpovedať
Profilova fotka
@suhaj24 slivku nepotrebujeme, suseda má niekoľko sliviek, takže nám každý rok dáva toľko úrody, akoby sme mali vlastný strom. My im zas dávame broskyne, takže oni nemusia sadiť broskyňu :smile: Ale aj tak ďakujem za tip, možno ešte premyslime
Odpovedať
Z tychto krizencov tiez nemam velmi dobry pocit, ale ak mate priestor a beriete to ako experiment, tak chod do toho. A informuj potom nas ostatnych konzervativnych pestovatelov ;)
Odpovedať
Tu je niečo o Aprikyre predavali ju aj v zahradnictve limbach.
Odpovedať
Mne poslal fotku priatel zo Srbska kupil tam Med broskyňu je to kríženec broskyne a marhule vravel že je to chuťovka dám si poslať v septembri vruble na očkovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan59 ta medova broskyna tiez vyzera dobre :) na nete som našla čo to o tej Aprikyri, ale tak ma zaujímala skôr osobná skúsenosť. Ono všetky krížence nemusia byť zlé, krížením sa dosiahli mnohé druhy ovocia, ktoré nám už dnes prídu normálne. Ujo google našiel tento stromček na predaj aj u jedného ovocinára v Jarovciach, tak sa ho tam možno pôjdeme popýtať a podľa toho sa teda rozhodnem..Rozmýšľala som totiž aj nad druhou marhuľou, že by sme zasadili inú odrodu než máme. A toto sa mi zdá byť taký fajn nápad, že aj niečo nové, čo nemáme aj tak trochu marhuľa :D
Odpovedať
@jarkarajka Na Zahrada cz. je väčšina dosť negatívnych skúseností s týmito krížencami, treba prečítať. https://www.zahrada.cz/.../aprimira-a...... Ja mám napr tiež zlé skúsenosti so stĺpovitými čerešňami. Pozor na marketingové ťahy.
Odpovedať
Ani som netusila, ze take nieco existuje :D Co uz nevymyslia. Na co je to dobre takto krizit? Vznikaju nejake nove neodolatelne chute?
Odpovedať
Profilova fotka
@tabalugativi pre tých čo to krížia je to podľa mňa koníček, experimentovať, skúšať čo vyjde a čo nie. Ako keď vedec objaví nový technologický objav, či nový liek...
Odpovedať
@jarkarajka ano to urcite :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
mám zasadený strom APRIKYRA PLOUT....TENTO ROK PRINIESLA 1 PLOD, INAK KVETOV MALA NEúREKOM, SKORO, BOLI MRAZY..plod je pekný, tmavomodrý---chuť uvidíme, ešte zreje a rastie---je sucho
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?