Aronia,muchovnik,ribezle

Dobry den,prosim.o radu.vysadila som si aroniu a muchovnik,len som nikde nenasla ako ho zrezat teraz ked je po vysadbe.Pridavam foto.A ribezlu som sadila takto vyrasenu,ta je krickova,mam zrezat,poodlamovat tie nove vyhonky?a na krickovej tu som musela presadit co?uz su male bobulky.Aby som jej neuskodila.
Odpovedať
.
Odpovedať
@zoynka3 ak som sadil akontajnerove, nezrezavala som nikdy a bolo to v pohode
Odpovedať
@zoynka3 na tej druhej fotke moc nevidno, ale ostrihala by som vsetko co rastie pod korunkou. V zasade sa po vysadbe zakracuju vyhonky cca o tretinu za prvym ockom smerujucim von z koruny, obzvlast ak si vysadila kontajnerovane a nerozstrapkala si korenovy bal. Musis teraz hodne polievat aby bol aj ten balik korenov dostatocne prevlazeny, lebo korene sa dalej budu krutit dookola, kym prerastu do okoliteho substratu Ribezlu nechaj tak ako je.
Odpovedať
@zoynka3 ja by som to uz teraz asi nerezala, vsak su v plnom rozpuku
Odpovedať
@zita19 ribezlu stromkovu? korene som sa snazila uvolnit jemne zo zeminy tak snad to bude ok. uz mam zmatok pretoze niekde uvadzaju, rezat niekde nie. Mohla by som sa vas este spytat cosi? sadila som broskynu a jablon. neviem pochopit kde je aky rez potrebny, ci na vnutorne ocko ci na vonkajsie. skusite mi to polopate vysvetlit? citam literaturu ale akosi sa nechytam, pozeram videa cosi som ostrihala ale nie som si vobec ista a nechcem spravit chybu. pripadne by som mohla poslat foto? mam jablon rubinola nizkokmennu a redhaven broskynu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?