Ovocné stromky

Profilova fotka
ahojte záhradkári prosím vás nejakú dobrú odrodu broskýň a marhúl skoré alebo poloskoré vedeli by ste poradiť :) ?
Odpovedať
Profilova fotka
@davidraska ahoj k broskyniam skús pozrieť tento článok: https://www.zahrada.sk/magazine/dopes... ;)
Odpovedať
Skoro každý čo sa broskýň týka chváli redhaven
Odpovedať
@cokoladovyjoe no nam teda viacej chuti Flamingo :) ako RedHaven. Skorsia je vcelku dobra Favorita Morettini 3 (FM3) a potom su super tie sendvicove (placate) tie treba tiez vykusat, chutia hlavne detom, su sladucke.
Odpovedať
Profilova fotka
@miselaho dakujem Miška ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cokoladovyjoe dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpe dakujem vyskúšam :)
Odpovedať
Hlavne odolne šarke a tiez mrazu napr Harlayne-co sice je pomerne neskora marhula ale chutovo velmi kvalitna a odolna šarke a mrazu na urovni Bergeronu ktory sa udava ako jeden z najviac odolnych.Samozrejme ak pridu trocha silnejsie mrazy zmrznu vsetky marhule. Na podnozi myrobalan sice vyrastie vacsi strom ale ak mrzne to co je vyssie nad zemou nezmrzne a aspon nejaka uroda na konaroch hore bude.
Odpovedať
Profilova fotka
@suhaj24 práve bergeron som aj mal ale po poslednej zime ako vravite marhule išli ako prve ostala mi iba jedna asi trojrocna odroda velkopavlovicka
Odpovedať
Odporúčal by som zaštepiť si vlastnú na podpník ktorý rastie vo vašom okolí. Býva odolnejší. A odrodu, podľa vlastnej chute, najlepšie však mrazuodolnú, tá rozkvitá postupne.
Odpovedať
@0dedo to je idealna volba, len nie vsade sa len tak po zahrade povaluju (rastu) vhodne podpniky ;-) a potom este zohnat vrubel, ak to ma byt nejaka novinka tak to nieje az take jednoduche.
Odpovedať
@peterpe podpníky sa dajú nájsť aj po priekopách, alebo na okraji obce a vhodný vrúbel pri predaji na výstave, tam stromy skracujú. Ja takto využívam nové odrody
Odpovedať
@0dedo odporučil by som (Maďarskú Vehardu) kvitne postupne a tak je menej náchylná na mráz
Odpovedať
Článok sa načítava...
@0dedo to hej su takto na okoli, aj ked skorej myrobalany ako jablone, ja som to myslel tak ze najlepsie je ked dany podpnik vyrastie na mieste kde ho chcem z kostky, teda ze je nepresadzany. No tak tie vystavy ako zdroj vrublov ma nenapadol, a ja zhanam vruble noviniek a skoro nik nema :-(
Odpovedať
@peterpe viacmenej plánky jabloní sú dopestujem samostatne oddelené, potom štepím a ak je všetko v poriadku predvádzam na miesto. Je to síce zdĺhavé, ale je to odo mňa (ako sa vraví). Tie rodinné stromy ako sa teraz propagujú pestujeme minimálne 30 rokov a mám aj 4-5 odrôd v jednom strome. Čo sa týka marabeliek sú najvhodnejšie podpníky na kôskoviny.
Odpovedať
Aha, ak chcete vruble a budete mat cestu okolo:
Odpovedať
hmm tak pre velky uspech este raz obrazok
Odpovedať
Po zime sa to už prebúdza
Odpovedať
Predtým som dal iba púčiky, dnes sú už kvety
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?