Spracovanie trniek

Chodite niekto na trnky? Poradite nejaky dobry recept z nich? Objavili sme ich na prechadzke a rada by som nieco vyskusala z nich, len my sme to nikdy nezbierali...
Odpovedať
Profilova fotka
Dať 50 + trniek do flaše s vodkou/ podľa veľkosti flaše,nechať 1-2 mesiace vyluhovať,na vianoce bude dobrá voňavá pálenka.
Odpovedať
Zbierat az ked ich prejde riadny mraz. A daju sa nalozit aj do jablcneho octu, celkom zaujimava chut na dochucovanie salatov
Odpovedať
trnkovica 😄
Odpovedať
@stalenespokojna Robim z nich trnkove víno ktore ide na dracku. Trnky zbieram az po dlhodobejsich silnejsich mrazoch , niekedy v decembri niekedy v januari podla toho ako mam cas . Trnky najprv ususim pri teplote do 55 stupnov, pri suseni ich trocha popucim aby sa porusila supka ,ked sa potom ususene daju do cukroveho nalevu viac z nich prejde do vina.No a potom kvasia apon 2 mesiace ,samozrejme treba pridat kvasnice a kontrolovat proces ktory moze byt burlivy 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?