Stepenie slivky , zachrana starej odrody
25. jún 202350
@herki959 v tomto čase by som skúsila skôr očkovanie na bdiaci púčik do T rezu ako vrublovanie, keďže nemáš v zime odobraté vruble. Videá s navodom a informácie nájdeš na internete dosť. Ako podpnik je vhodná slivka, čerešňa sa so slivkou nezrastie. Očko odoberieš z tohtoročných vyhonkov.
2. jún 2023@herki959 tie stepy ti krasne rasia zo spiacich ociek, takze je to uplne v poriadku. Este mozes skusit natepit ocka, nie zdrevnatene vruble
http://www.zahradkaripresov.wz.cz/text1.htm2. jún 2023
Nenašli ste čo ste hľadali?
hľadať len v názvoch tém
Podobné diskusie
Odroda Slivky
25. sep 20223
stará odroda hrušky
15. dec 20203
Staré odrody na výstave.
20. feb 20211
Ostromila nová odroda slivky.
25. jan 20202
Nová slivka odroda.
4. jún 20197
Nové odrody sliviek.
25. dec 20181
Štepenie figy.
14. mar 20193
Zachránil 1400 starých odrôd.
15. okt 20194
Zachovanie vrublov starých odrôd.
29. mar 20197
Nová odroda slivky Lana.
10. jan 20202
Žiadne výsledky
Dobry den
chcel by som Vas poprosit o radu , Na zahrade mam staru slivku ktorej cas sa uz blizi ku koncu je rozpraskana a trpi hnilobou , neviem jej uz pomoct . (nema sarku). Tuto odrodu by som chcel zachranit. lebo plodi velke a velmi chutne slivky . Preto sa ju pokusam zastepit do podpnikov . Skusal som Ceresnu vtaciu ale aj semenaciky pramo z kostiek danej slivky . No problem mam s odberom stepu zo stromu , lebo vsetky rocne stepy (vrcholky konarov z juznej strany ) nemaju puciky ,ale ako keby male trne , a az na tych trnoch su ocka z ktorych sa urobia listy . Viete mi poradit z kadial alebo ako , popripade akou technikou stepit takyto vrubel . dakujem Prikladam niekolko fotiek .