Topfive.

Topfive je naša najoblubenejšia slivka nedozreje naraz, každy druhý deň dozreje asi 20 sliviek dozrieva celý mesiac je odolná na šarku netrpí moniliou na osuchy je stopercentná, pri pečení pustí fialovú štavu, nádhera.
Odpovedať
Clovece ty mas aku velku zahradku? Az zavidim :) Krasne kusky sem pridavas
Odpovedať
hmm, mame top five a top taste, zakvitnu vzdy, slivky nikde a navyse mi stromceky obe zozeru vosky, nechapem, ze su tak velmi napadnute....
Odpovedať
cina1 treba striekať bez toho úrodu nebudeš mať, Toptaste má urodu každý rok slivovica je z nej bombová aromatická.
Odpovedať
@milan59 no a to ja zas chemiou nechcem
Odpovedať
@cina1 asi to robi piliarka ked kvitne a nema plody, da sa aj ekologicky postrek aplikovat, vyluh z tropického kríku Quassia amara. Vygoogli ;)
Odpovedať
@zahradkarvlado dakujem, hej to som nasla, len akosi som sa neobacila zakupit, tak musim bud. jar uz zabezpecit tento pripravok
Odpovedať
@cina1 Ludia sa boja urobit jeden postrek chemiou v dobe ked konci kvitnutie a este tam ziaden plod nieje.Ale nevadi im kupit si z marketu jablka ktore su striekane 20-30 krat za sezonu priamo na plod , od SK produkcie je to 10 krat, podobne pomarance banany atd .Nehovoriac o dalsich potravinach .
Odpovedať
@suhaj24 no ved prave preto doma nechcem striekat,lebo to sa mozem kaslat nieco pestovat,ked take kupim...
Odpovedať
@cina1 Doma postriekas 1 krat aj to v dobe ked tam plod nieje,a z obchodu zjes 20-30 krat striekane priamo na plod a to velmi velky rozdiel.Okrem toho kvalita tej istej odordy kupenej a tej istej doma vypestovanej je chutovo neporovnatelna.Ludia si kupuju z marketu golden delicious jablka ale v skutocnosti ani nevedia ako take jablko chuti.Za cias komunistov bola chemia velke svinstvo take ddt ostavalo v pode desiatky rokov.Mam bratranca chemika daval som mu na rozbor latku ktorou striekam slivky(inak by uroda nebola) povedal ze ta latka sa rozpadava behom par hodin a to je neporovnatelne s chemiou kedysi.
Odpovedať
@suhaj24 vsak ale ked sa da aj prirodne tak preco nie? ;-)
Odpovedať
@zahradkarvlado Predstava ze cela europa zacne pouzivat na postrek koru z tropickeho stromu uz tak ekologicka nieje.Vyrubali by sme vsetko co tam maju a bolo by po ekologii.Kebyze to bola trava co za rok dorastie.Ale takto.
Odpovedať
@suhaj24 respektujem tvoj pohlad na vec aj ked sa s mojim nezhoduje :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zahradkarvlado Ako urcite nic proti bio postrekom.Ale myslim ze i v tomto sme len na zaciatku.Urcite to casom pojde aj inac nez dovozom kory tropickych stromov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?