Toptaste.

Toptaste je naša rodinná srdcovka.Ešte nieje celkom zrelá a už je sladká.
Odpovedať
no my sme mali 6 sliviek a uz sme ich zjedli :-)
Odpovedať
@cina1 A vase dojmy ?
Odpovedať
chut fajn, je masita,od kostky ide velmi dobre,ani nemusela byt cela fialova a uz bola chutna, sladka.skoda ze ich nebolo viac :-)
Odpovedať
U nás je to slivka číslo jedna mám ich 20 kusov teraz dozrela zahraničnä slivka Superior zaujimavá nezvičajná chuť suprová ,sladkosť , kyselinky , štavnatosť.
Odpovedať
@milan59 Milan 20 stromov toptaste nevyzera nato zeby ste ich mali iba na priamy konzum :) Kolko ks mate Jofely ?
Odpovedať
Toptaste je aj na slivovicu, Jofela 5 stromov.
Odpovedať
@milan59 myslíte že je dobré striekať toptaste na jar aj proti monilii ...?
Odpovedať
@pbe Toptaste je citliva a treba ju urcite na jar striekat podobne ako marhule.Inak hrozí odumieranie konarov,ich vysychanie a pod.Samozrejme záleží aj podla mikrolokality v chladnej hlbokej doline kde su podmienky pre rozvoj hubovych ochoreni to bude horsie nez v inej lokalite.
Odpovedať
Ďakujem.
Odpovedať
@milan59 Priblizne kolko kg sliviek toptastu je mozne dopestovat na dospelom myrobalane , mam 5 stromkov asi 4 roky .. dakujem
Odpovedať
@milan59 máme jednu aj my, ešte nerodila budúci rok by už mohla. Tento rok šla riadne do dreva, hlavne konáre smerujú kolmo hore, ako ju striháte? Teším sa na úrodu.
Odpovedať
Ja mam toptaste na wangenheime a nerastie tak bujne, rodi hojne. Aspon jeden postrek proti monilii by som spravil. Inak sladkost plodov pri dobrom vyzreti je vysoka, nie je tak aromaticka...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@airbusy Ako sa celkovo správa wanfengaim oproti myrobalanu ..čo sa týka závlahy , spoľahlivosti a chorôb ..? Ďakujem
Odpovedať
Wangenhaim
Odpovedať
@pbe Nepozoroval som ine naroky pri podpniku wangenheim oproti myrobalanu, wangenheim mam v tazsej ilovitej pode a ziadne poruchy vyzivy nevidim, rastie to v pohode. Akurat jeden stromcek mam na mieste, kde predtym bola tiez slivka a rastie tam pomaly, uz asi 5 rokov ma stromcek stale cca 2 metre ale nevadi mi to, kazdy rok je obsypany plodmi. Druhy stromek sadeny na inom mieste ma uz cca 3 metre. Rozdiel oproti myrobalanu vidim len v sile rastu, cca o 30 % slabsi u wangenheimu.
Odpovedať
@airbusy ďakujem pekne ...sadil som pred 4 rokmi všetko na myrobalanoch ..mám aj jofelu na wangenhaime a teraz ešte jogantu by som chcel ...praktická skúsenosť je nad zlato ...niekedy knihy skresľujú ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?