Vacsie stromy - kde kupit?

Ahojte, Chceli by sme do zahrady zasadit stromy, avsak kedze nemame ziadny strom, chceli by sme vacsie. Neviete kde sa daju zohnat vacsie stromy 200-300cm? Chceli by sme marhulu, muchovnik a stlpovite hrusky, ceresne. Dakujem
Odpovedať
@pepozv stlpovita hruska a ceresne ti do dvoch metrov narastie velmi rychlo, marhulu taku velku nekupis. Skolky predavaju len dvojrocne a trojrocne vypestky a taky velky strom je problem aj presadit. Mozno Hornbach, Obi ked maju kontajnerovane stromy, mozu mat aj vyssie, ale korunky mavaju male.
Odpovedať
ahoj, mozno zahradkarstvo Agape v Devine?
Odpovedať
Keď chcete stromy veľké aj 3 metre, ste pripravení kopať pre ne jamy cca 2 x 2 metre? A hlboké tiež aspoň meter? Ak áno a aj by si také stromy zohnal, možno by si na tom ušetril rok-dva, kým by menšie stromy dorástli na tie požadované 2-3 metre ale neviem, či to za to stojí. Pokiaľ chcete mať v záhrade veľké ovocné stromy na silno rastúcich podpníkoch, tie rastú pomerne rýchlo.
Odpovedať
@pepozv v záhradníctvach sú stromy rôznych veľkostí - od toho sa odvíja potom ich cena. čím väčší, tým drahší. Neviem odkiaľ si, ale v okolí BA napr. Plantago pri Senci. Ale určite si pogoogliš aj iné záhradníctva a potom sa tam už len vybrať. Veľkosť jamy záleží od veľkosti balu toho-ktorého stromu, žiadne 2x2 metre sa nekopú. @zahradkarmato 😉 Sadili sme stromy cca dva tri metre vysoké - sadili profi záhradníci a krátery uvedených rozmerov nekopali.
Odpovedať
Profilova fotka
no co podarilo sa vam zohnat take vacsie stromky? podla mna to nie je problem pomaly v kazdom druhom zahradkarstve 🙂
Odpovedať
Podľa mňa hocikde čo sa teda týka záhradkárstva 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
No jasné, stačí nájsť nejaké riadne záhradníctvo a môžeš si ísť navyberať stromov koľko len chceš. Moji rodičia tak majú v záľube hlavne ovocné kríky kupovať.
Odpovedať
Skúsil by som po googliť, ťi nemáte niekde v okolí nejake záhradníctvo, čo také stromy predáva 🙂 Nie je to štandart, ale za potretioe nič nedáte a potom si môžete ísť pre to
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?