Žlté listy broskyne a tmavé plody

Profilova fotka
Ahojte chcem si potvrdiť či tie žlté listy sú chloróza , alebo čo. Či chýba železo alebo vápnik. Máme ílovitu ťažku zem. Takéto sú len vrchné listy. Broskyňa má 10 rokov ale doteraz toto nemala . Čo by ste odporučili ? A ešte druhá foto, niektoré plody majú z vrchu taký čierny povlak. neviete čím to môže byť ? Tento rok bola strašne zavoškovaná a striekali sme výluhom z prhlavy, môže to byť z toho ? Výluh nepomohol, lebo vošky sú tam stále ale zatiaľ sa drží. Ďakujem za vaše postrehy a skúsenosti.
Odpovedať
tie listy su zarucene chloroza. Na takomto velkom strome pomoze iba a len hnojenie postrekom na list. Skusila by som tekute hnojivo na citrusy, ma vyssi obsah zeleza, nema vela dusika, ktory uz teraz rastliny nepotrebuju A ta cierna sadza sa robi na broskyniach aj nam ked je mimoriadne vlhky rok ako tento. Predpokladam, ze to bude nejaka mykoza, ale teraz uz je na postreky neskoro.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 aha som si myslela a môžem to postriekať tým železom aj teraz ked su tam plody, alebo radšej počkám kým sa oberú ? Tie tmavé plody mám asi vyhodiť, ak je to nejaká pleseň., že. Nie je ich tam veľa takých. Inak ďakujem pekne za pomoc.
Odpovedať
@jurenikova treba pozriet na etiketu od hnojiva ci je tam nejaka ochranna lehota, ale zas oberat budete kazdu chvilu, tolko to pocka. Jo a postrek treba par krat zopakovat
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 jasne, radšej počkám, vď už dozrievajú. Bude ich papať vnučka tak chcem aby ich mala zdravé. Googlila som ten čierny povlak, ale nič som nenašla o tom, či je to plesen, alebo čo. Tak aj tak by som nestriekala ničím, len som chcela vedieť čo to môže byť. Či to nie je náhodou kvôli tej prchlave, ten postrek bol taký tmavý. 🤔 Tak fajn, ďakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
toto je druhý strom a tam sú tie broskyne krásne.
Odpovedať
@jurenikova nadhera, az mi slina stiekla :-D Taka broskyna laktovka dozreta na strome... Joj to je parada
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 hej sú úžasné. Red heaven odroda. Mám dva stromy, ale tento rok dostali zabrat voškami. Hlavne ten jeden, má tu chlorozu a tie čierne plody. Celkovo nie je v dobrej kondicíí, tak sa bojím aby mi neodišiel. ten druhý je v pohode.
Odpovedať
@jurenikova ked bude mat v pohode listy, tak naberie silu na zimu. Ono je to blbe, strom je trosku v horsej kondicii a uz sa potom na neho lepi vsetko...
Odpovedať
Momentálne je také obdobie ,konštelácia žltých listov na broskyniach, jednoznačné prevápnená tažka zemina . Postrek Ferovit , Fitovit , ak niečo vystane šup pod koreň. A na to čierne ako tvrdíte ste mali použiť SILIT ,ktory je i proti dierkovatosti listov, Starý ludia kedysi použivali ako hovorili daj jej sekeru ,mysleli nie vyťať ale železo. Verte že stači niekedy neake železné piliny vysypať ku koreňu.klince atd.Ale tieto postreky to napravia asi -2x. Ažihlavou nepokazíte absolutne nič, treba vyluhovať i korene. I ked to nie je opatrenie proti chorobe a či hmyzu.
Odpovedať
Treba dodat zelezo na list, ono sa to upravi
Odpovedať
@brunoartur s tymi pilnami mas pravdu. Ja pestujem citrusy s klincom v kvetinaci a neriesim chlorozu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jurenikova veru ako radia vyššie, je to chloróza, ale to zachrániš ;) (opravila som ti ten preklep v názve diskusie ;) )
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nevyzera to az tak hrozne, ako si mozno myslis, podla mna sa to bude dat v pohode zachranit
Odpovedať
@zita19 fakt klinec pomaha? 🤔
Odpovedať
@stellael ano, pomaha. Vsak pomalicky hrdzavie a tolko zeleza akurat staci aby vyrovnalo deficit v pode
Odpovedať
@zita19 tak to vyskusam, dakujem za zaujimavy tip
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Možno je to tato choroba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?