Papriky máme na záhrade už dávno, dosť sme zjedli aj niečo rozdali a zavarili a konečne dozrelo aj dostatok paradajok a prišiel čas na LEČO 🙂 nakrájala som farebné papriky tak na 1cm hrubé rezance, kľudne aj o trochu hrubšie 🙂 málo posolím a dusím...medzi tým ošúpem paradajky,/srdcovky a vinohradnícke sa nožíkom ošúpu v pohode a majú málo šťavy/a pokrájam ich, prilievam šťavu z nich priebežne k paprike, nech sa to dusi a voda odparuje zároveň a potom pridám paradajky...trochu podusím spolu a dám do pohárov, jemne na vrchu posolím a dinstujem...takto pripravené lečo vydrží v pohároch aj 5 rokov a po otvorení ,ked sa pripravuje s cibuľou a či aj s klobáskou, chuti ako čerstvé zo záhrady :-) a ako zavaráte lečo vy ?
@lubicabystrica mnam, milujeme leco..ale pridavam do neho aj cibulu a obcas robim aj s cuketou ked je jej vela a skusala som uz aj s cicerom, to bola bomba 😉
@luciachrobacik ja v podstate preto nedavam nič do leča, lebo ho môžem takto využiť v zime aj na ine recepty, do kotlikoveho guľašu, do ryži, pod mäso a tak....a cibulku davam na olej pri priprave...ale prečo nie, komu ako chuti...no to s tým cicerom, tak to nepoznam ani nahodou...daj recept :-)
@lubicabystrica robim to ako klasicke leco ale na konci pridam cicer z konzervy (vodu vylejem). Suseny nepouzivam, lebo sa to dlho vari. A davam tam aj tu cuketu a potom zavarim a mam vlastne hotove jedlo. Ked sme na zahrade a ponahlame sa tak to len zohrejem, k tomu ryzu alebo kuskus a paradny letny obed je na svete 😉
@littlepony tak to je super 🙂 ked všetko spapate čerstve 🙂 no my veľa sadime a tak aj zavaram a mrazim pre deti a rodinu, aj priateľom rozdavam čerstvu zeleniku a poháre 🙂 myslim, že je to väčšia hodnota, ako darček z potravin...:-)
Juuj ale som sa ho narobila...veru, volakedy len take som rychlo jedla, ked nebolo casu. S vajickom a chlebom, luxusna obedovecera 🙂 Super ze to nevymizlo z dnesnych domacnosti a dalej si robite zasoby, tesi ma to 🙂
@lubicabystrica presne tak isto robím aj ja ..milujem lečo 🙂 a minulý rok som urobila zopár fľaštičiek na skúšku nedusené, len som dala do fliaš papriku, paradajku, trochu soli a zasterilizovala .. budem robiť aj tento rok, osvedčilo sa :)
@janakrebsova je to vyborne, vyskusaj 😉 nam to tak vzniklo same, ostalo vela cukety a len tak sme ju supli do leca. A tak nam to zachutilo, ze uz vacsinu leca robievam s cuketou 🙂
@janakrebsova dobrý nápad...v podstate aj paradajky v celu zavaram, aj papriky a nedusime ich, tak prečo nie lečo 🙂 skusim aj to, bude rýchlejšie zavarene :-)
@majstercapko dakujem a vyskušam 🙂 rada improvizujem pri vareni, malo kedy navarim to iste jedlo, no tato kombinacia leča s cuketou ma nikdy nenapadla 🙂