@luciachrobacik obvykle davam z poharika, nakolko svoj nemam a vždy nezoženiem čerstvý, ale je to v pohode a takato cvikla nam chuti najviac...aj vela rozdam a pači sa 🙂
@luciachrobacik konečne ti posielam recept na zavarenú struhanú cviklu. Uvarime v šupke v celku cviklu, vodu nesolime ...varime asi hodinu, podľa veľkosti cvikle 🙂 Uvarenu, ošupanu cviklu postruhame na rezance na väčšom struhadle a na 1 kg postruhanej cvikle pridame : 3 dkg chrenu, 3 dcl vody,1 dcl octu, 5 dkg cukru, mletú rascu asi 1 čajovu lyžičku, soľ podľa chuti, pomiešať, dať do pohárov, sterilizovať pri 90 st. asi 15 min. Bude asi 3ks 3 dcl pohare.
@salamandrazuza aby som neklamala, tak ja som ju tam možno trolinku cítila, ale to tiež len preto, lebo som o nej vedela 🙂 drahý najprv ohŕňal nos, čo zase vymýšľam za exotické kombinácie, ale nakoniec koláč chutil aj jemu. tá čokoláda tú cviklu jednoducho prebije 🙂
@luciachrobacik uvarenu postruham, a robim z cesnakom, alebo z chrenom a jablkom, z horčicou, smotanou, čo je po ruke, a vždy je to fajnove 🙂 a zdraveeee :-)