Povidla

25. okt 201715
avatar
Autor

registrovaný 29. 6. 2017

160 príspevkov

7. okt 2017

Tak neviem ci zakladať novú diskusiu, alebo pokračovať v tej o receptoch z rajčín http://www.zahrada.sk/forum/recepty-zo-zahrady-a-grilovanie/recepty-z-rajcin/&nbspale rajčiny vo väčšine záhradiek už skončili, niekto má ešte zvyšky, alebo mu dozrievajú v krabiciach ako robí @stellael &nbspalebo v pohároch ako u
@lubicabystrica . Ale je tu čas jabĺčiek (aj paradajky sú predsa jabĺčka aj keď rajské, čo to vlastne tá Eva zjedla? :wink: jabĺčko alebo paradajku). No ale k tématu diskusie. našla som dobrý recept a volá sa to podozrivo Dobré povidlá :sunglasses: Napísala som si tento recept už dávnejšie a teraz sa mi vynoril a kukám na tie pooberané zvyšky rajčín, tak sa hodí. A už recept, hééééj.
- 2 kg jabĺk
- 1 kg rajčín
- asi 1 kg cukru (to asi tam skutočne je, takže podľa chuti)
- vanilkový cukor a rum (toto by sa mohlo páčiť @zahradkarvlado &nbspale on asi radšej troška tvrdšie :stuck_out_tongue:)
Nastrúhané jablká a ošúpané (nie je to škoda) dáme dusiť, rajčiny dusíme zvlášť a potom ich prepasírujeme k jabĺčkám. Vydusíme zmes a nakoniec pridáme podľa chuti cukor a rum. Plníme do horúcich pohárov a obraciame dnom hore.
Idem na to. Máte aj vy nejaké takéto pomiešané povidlá či marmelády? Pridajte chutný recept.

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2357 príspevkov

    7. okt 2017

    @zahradnica &nbspEva zjedla granatove jablko. Ak teda raj bol v oblasti niekde medzi Strednym a Cervenym morom. Jablka pochadzaju z Ciny, paradajky z Ameriky

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2357 príspevkov

    7. okt 2017

    @zahradnica &nbspja mam recept na bobulovy dzem s jablkami. Bobulovy, lebo tam ide pretlak z akychkolvek "berries". Maliny, ribezle, egrese, cernice... samostatne, v zmesi, co zahrada dala.
    1 kg pretlaku z bobuloveho ovocia
    1 kg jablk nakrajanych na kocky (ale mozu byt aj na hrubo postruhane, len potom straca tu svoju kockovanu "zaujimavost")
    1 kg cukru
    2 balicky zelirovacieho pripravku 2:1 (je jedno aky)
    1 lyzica kys, citronovej (moze byt menej ak je kysly pretlak alebo jablka)
    Pretlek sa da varit, ked zovrie pridaju sa jablka, ked vsetko zovrie prida sa cukor so zelirovacim pripravkom, ked zovrie povarit 5 minut, naflaskovat
    Ja viem, ze uz je po bobulovej sezone, ale aj o rok bude.
    Je to take fajnove s tymi kocockami jablk

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    133 príspevkov

    8. okt 2017

    No este ze Eve ten granat nevybuchol :sunglasses:
    Mam tu tiez jeden taky nezvycajny recept na mrkvovy dzem, robievame ho ked je vela mrkvy, tento rok to nevyzera na uspesny mrkvovy rok, ale aj tak snad zopar poharikov urobime.Mrkvovy dzem
    1 kg mrkva - uvarit
    4 cele citrony
    1.5 kg cukru
    Uvarenu mrkvu a citron nakrajame a rozmixujeme. Dame do kastrolu, pridame cukor a nechame varit do mierneho zhustnutia, nalejeme do sklenic a dame do perin.

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 24. 8. 2017

    251 príspevkov

    8. okt 2017

    Toto su divoke recepty 😂 ja len take klasiky robum, na toto by som asi nemala odvahu...

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2357 príspevkov

    8. okt 2017

    @netrpezliva &nbsptreba skusit. Taka divocina dokaze celkom prekvapit

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    537 príspevkov

    9. okt 2017

    @zahradnica &nbsprum je moc vonavy, dobre si ma odhadla :smiley: slivovica tam ist nemoze? ale to by zas bola skoda....

  • avatar
    Autor

    registrovaný 29. 6. 2017

    160 príspevkov

    9. okt 2017

    @zahradkarvlado &nbspskus Ty, alebo Tvoja zenuska a daj vediet ake to je so slivovicou :stuck_out_tongue: Ale zrejme to nebude ono, rum je rum v takychto dobrotach a slivovica je dobra na tinktury a tak do poldecaka na cokolvek :wink: :stuck_out_tongue::smiley:

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    10. okt 2017

    @zahradnica &nbspa da sa ten rum nahradit? Tiez ho nemusim, nedavam ani do sisiek

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    537 príspevkov

    10. okt 2017

    @zahradnica &nbsplen rum je taky mocne vonavy :unamused: To ja vies... nemusim..uz pri likeroch som spominal...

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2357 príspevkov

    10. okt 2017

    @zahradnica &nbspja pouzivam biely rum z Lidla. Ked je v akcii nakupim zasoby na zavaraciu sezonu. Ten s rumovou aromou ani mne nechuti, lebo to je taka cista syntetika. Alebo potom dobru vodku. Nemusi byt 7x destilovana finlandia, ale taka lepsia ba mala byt.

  • avatar
    Autor

    registrovaný 29. 6. 2017

    160 príspevkov

    10. okt 2017

    @tabalugativi  @zahradkarvlado  skúste ako píše @zita19 &nbspbiely rum, mohla by to byť dobrá náhrada, nie je aromatický a tak by vám mohol vyhovovať. Poslednou dobou mi chutí Kapitán Morgan, ale do jedla som neskúšala. 😜

  • avatar

    registrovaný 24. 8. 2017

    251 príspevkov

    11. okt 2017

    @zita19 &nbsptak ked ma ponuknete tak si dam :smiley::wink:

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    12. okt 2017

    @zahradnica :smiley::smiley: vsak naco kazit jedlo, treba ciste do seba liat..

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    20. okt 2017

    @zahradnica &nbspjo jo v krabiciach

  • avatar

    registrovaný 24. 8. 2017

    251 príspevkov

    25. okt 2017

    @zahradnica &nbspty kde si tiez? Zazimovavas? Haloo...ste pospali ci dobiehate este posledne?

Pridaj tvoj príspevok

avatar
:);-):-(:|]-(8-):-S:-o;-(:-D:-p|-|:-N=-)8-(:-.:-xx-)

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém

Reklama