Recepty z jabĺk

5. jan 2019180

Prosim poradte nejake recepty ako spotrebovat jablka. Vyzivy mam, zavarene su, kolace robim. Co este? Mozu byt aj tipy na veceru z jablk, kolace, atd...Dakujem

  • My jablká sušíme, raz čisté, raz posypané škoricovým cukrom, inokedy trochu poliate citrónom...dajú sa uskladniť, ale u nás sa jedia tieto sušené že až....a ešte sa dá spraviť pečený čaj, tam idú tiež jablká ( aj s iným ovocím).

  • @jachin  a mas susicku?

  • Sponzor fóra
  • Bravcova pecen s jablkami, aspon mne chuti. Recept niekde na nete najdes. A uplna mnamka je cervena kapusta dusena s jablkami. Ku kacicke, ale aj k bravcovemu

  • výborný je jablkový mušt, nedaleko v tretej dedine je mustáreň, tak z 2 vriec jablk bolo asi 40 litrov. Vypijeme čerstvé, niečo do mrazničky a zvyšok zohrejem na 80 stupňov a do sklenených fliaš s celofanom a pod deku do rána chladiť pomaly a v zime akoby si našiel, neviem ako by to šlo urobiť doma

    ale jablk stale dosť, tak som skušala aj toto
    https://www.mimibazar.sk/recept/44247/jablkovy-dzus
    a mne chuti(taky rozmixovany kompot, ale zima je dlha
    tiež pečeny jablkovy lekvar, receptov na nete dosť

  • @jachin  a ktoru susicku mas pls? Ci uz som sa pytala?

  • @zita19  oj ale dala by som si taku pecienku, dakujem za tip

  • @evamama  must je super len nemame v okoli mustaren ako som googlila 😞

  • @skockazahradna  mám sencor
    https://susicky-potravin.heureka.sk/sencor-sfd-742/#
    je jednoduchá, ale úplne mi postačuje na to moje domáce sušenie, všetko sa mi v nej zatiaľ dobre usušilo

  • @skockazahradna  kup si nizkootackovy snekovy odstavovac. Ak nebudes kupovat tie "premiove" tak sa da kupit za nieco malo nad 100 € celkom slusny. A na nom odstavis nielen jablka ale aj ribezle ci maliny, takze celkom uzitocny stroj na varenie. A must z neho je paradny. Ci uz na priamu konzumaciu alebo dat do mraznicky.

  • A kebyže iba odšťavim jabĺčka, da sa to nejak konzervovat aj tak? Bez cukru, bez preverenia, čisto len jablková šťava?

  • @veronikakon  jedine zmrazit. Bez konzervacie a sterilizacie to zacne velmi rychlo kvasit. V chladnicke tak do 3 dni, mimo chladnicky uz na druhy den. Pozor, treba skladovat tak aby bublinky CO2 mali kde unikat, inac rozdrapia flase a bude "vymalovane" 😛 Aj perlivy jablkovy burcak je pitny, sice citlivejsim povaham zrychli krok a vylepsi naladu (podla obsahu alkoholu (to kazdemu)) ale ako nie je to nic co by cloveka zabilo. A ked dobubla tak je z neho poctive jablkove vinko, po novom cider 😃

  • @zita19  OK ďakujem 🙂

  • Nasuste si , trebars aj v rure, cez zimu budete vyjedat alebo si ich zalejete ako caj, mnam

  • Sponzor fóra
  • @jachin  to je fajn prijemna cena

  • Ja tiež pripájam zopár tipov. Na tejto stránke nájdete rôzne tipy na jablkové recepty. Postupne budem pridávať nové 🙂 http://trnka.fmkucm.sk/

Pridaj príspevok

    Nenašli ste čo ste hľadali?