Recepty z rajčín

20. sep 201735
avatar
Autor

registrovaný 28. 6. 2017

329 príspevkov

3. aug 2017

Ahojte máme tu peknú tému na recepty z cukiet, veľa som vyskúšala. Potešili by ma ale aj recepty z paradajok, spôsoby uskladnenia, tipy....Budem rada, keď pridáte ten svoj a inšpirujete ma :slight_smile: Ďakujem

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    434 príspevkov

    3. aug 2017

    @stellael &nbsptak ja tento rok len do šalátov, grécky, paradajkový, atď. Mám ich málo. Ale robievala som kečup, také sterilizované paradajky, lečo.

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    378 príspevkov

    3. aug 2017
  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    3. aug 2017

    @cokoladovyjoe &nbspto poznam, dakujem...mozno nepoznate este tento recept na taky akoby salat, velmi dobry: http://tojenapad.dobrenoviny.sk/bez-zavarania-nakladane-paradajky-cibulou-sladkokyslom-naleve/

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 4. 7. 2017

    434 príspevkov

    3. aug 2017

    To je super napad, uz sa aj mne "zapaluju", tak sa necham inspirovat :wink:

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    322 príspevkov

    3. aug 2017

    Mnaam, tak tuto temu idem sledovat, milujem paradajky ale ked ich je vela tak tapam co s tym :wink: Da sa zavarit aj len tak vo vlastnej stave, nakrajat do poharov, pridat bazalku, sol, zaliat vriacou vodou a vysterilizovat :wink:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    4. aug 2017

    Nooo, to ste vela receptov veru nepridali. Za to ja som kostla dalsi, idealny pre milovnikov netradicnych chuti: https://www.recepty.sk/recept/4525/paradajkovo-cesnakove-catni/ :wink:

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    378 príspevkov

    4. aug 2017

    @stellael &nbspmnam a nepokazi sa ten salat? Vyzera vyborne

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    378 príspevkov

    4. aug 2017

    @stellael &nbspty kde chodis na tie recepty? aj toto posledne vyzera paradne

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    665 príspevkov

    4. aug 2017

    Ja s s tým nejak nepáram, keď ich je veľa, spravím to takto: https://varecha.pravda.sk/recepty/zavarane-paradajky-pre-lenivcov-fotorecept/30514-recept.html

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    133 príspevkov

    4. aug 2017

    @chillichilli   tiez takto robim, naucil ma to bulharsky kolega, ale bez tych prisad, tie si davam az po otvoreni, ale samozrejme nic to nepokazi, ma to uz tu chut co niekto chce.

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    339 príspevkov

    4. aug 2017

    To je pekná téma a krásne recepty, ja som robila podľa toho, čo je tu na webe: https://www.zahrada.sk/magazine/pripravte-si-paradajkovo-cesnakovu-zmes-ktora-vydrzi-aj-bez-konzervovania/ . Je to štiplavé riadne, cesnakové a teda aj soli je hodne....idem to vyskúšať šupnúť do gulášu tento víkend :wink:

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    60 príspevkov

    7. aug 2017

    @luciachrobacik &nbspje to perfektne spracovanie paradajok, bez konzervácie a straty vitamínov. Dávame to na mäsko ako pác, keď robíme dusenú zeleninu, cukety, patyzón, pridávam aj čerstvé paradajky a táto zmes tomu dá výbornú chuť.

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    322 príspevkov

    7. aug 2017

    @alfazahradnik &nbspano mozes ten recept pripravit na x sposobov, podla chuti :wink:

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2374 príspevkov

    7. aug 2017

    pridam jeden, kde sa daju spotrebovat nielen cherry paradajky ale aj prerastene nakladacky, nejaka paprika, feferoynky, balanie rohy, cibulka, karfiol (jemne povareny). Podla hesla co nemame to nedame. Naskladame zeleninu do poharav estetickom tvare po vrstvych alebo hala-bala, zaleje sa nalevom na uhorky a sterilizuje sa max 5 minut vo vriacej vode a nechaju sa v hrnci vychladnut

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2374 príspevkov

    7. aug 2017

    A este skopirujem jeden, nech je to pekne pokope.Pecene paradajkyDno hlbokeho plechu primerane posolit, nasypat bylinky a na to poukladat rozpolene alebo rozstvrtene paradajky bruskom hore. Strcit do rury na 160 - 180° asi na 15 minut, potom stiahnut teplotu na 120. Ked uz vyzeraju byt upecene, postahovat supky (nie je podmienka, ale nam supky vadia a z pecenych to ide uplne v pohode), naflaskovat, zavieckovat a nechat vychladnut pod dekou. Ak nestihnem este horuce naflaskovat, tak sterilizujem 10 minut vo vriacej vode a necham v hrnci vychladnut. Pre spestrenie deja sa da pridat cesnak, kolieska cibule, papriky. Zo tri lyzice krystaloveho cukru pridaneho tesne pred koncom, tiez nie je na skodu. Je to vyborny zaklad pod maso, omacka na cestoviny (staci ohriat), ale moje deti to vyzieraju len tak, na hriankach.

  • Sponzor fóra
  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    9. aug 2017

    @zita19 &nbspten halabala recept to zrele cherry rajciny tak? Nezmakne to priserne?Mnam a tie pecene vyzeraju uzasne :slight_smile:

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    339 príspevkov

    9. aug 2017

    @zahradnakova &nbspano tiez som robila :wink:

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2374 príspevkov

    9. aug 2017

    @stellael &nbspano, zrele cherry alebo malicke klasicke. Nezmakne to. Ten ocot v naleve tomu trosku zabrani.

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    12. aug 2017

    @zita19 &nbspsuper, dik

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov

    12. aug 2017

    recepty z paradajok moje najčastejšie a najoblubenejšie su : šťavy, pretlaky, kečupy, horčice, cele ošúpane, lečá, šalaty s cibuľou

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    14. aug 2017

    @lubicabystrica &nbsphorčice? paradajkové? Však pridaj recept :wink:

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov

    14. aug 2017

    @stellael &nbsppridam rada : 1 kg rajčín, 1 kg paprík, 1 kg cibule, 10 dkg cesnaku, 3 feferony, 15 dkg cukru, 1 deko, 2 dcl oleja, 2 dcl octu...do hrnca všetko spolu variť asi 1 hod, rozmixovať, precediť, pridať jednu horčicu v skle...do poharov, strilizovať na 80 asi 15 min.....ak budes mať zaujem, mam aj recept bez paprik...je menej pikantna...inak výborné sú ku grilu :-)

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    160 príspevkov

    20. aug 2017

    Ani som netušila, ze tieto malé cherry paradajky sú aj žlté. Mám na záhrade plno týchto maličkatých kade tade, nechávam ich nech si rastú, vydržia s plodmi až do jesene. Tak som hľadala po internete či sú takéto malé aj žlté a sú :wink: ale pri tom som našla ako zavárať cherry paradajky, tak idem skúsiť
    https://nanicmama.sme.sk/zavarame/cherry-paradajky-na-zimu

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    21. aug 2017

    @zahradnica &nbspno kukam na ten recept ale neviem ci ja som blba, alebo je absolutne blbo napisany ten recept :confused:

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    160 príspevkov

    21. aug 2017

    @stellael  :slight_smile: áno je to troška podivné, tiež som na to včera kukala ako puk , že už neviem čítať ani jednoduchý recept. Asi myslíš ten liter a kávovú lyžičku, že? Teda s tým som mala problém. A potom asi zaliatie vriacou vodou. Najskôr mysleli, že vriaca voda sa nalije do pohárov, aby si vedela koľko budeš potrebovať vody a podľa toho napomerovať soľ a cukor. No ak budem robiť, tak postup takýto nedodržím a urobím po svojom. Odhadnem koľko vody bude treba, či liter, dva či tri a zarobím to rovno, aj ocot nakoniec pridám a touto zmesou zalejem poháre naplnené paradajkami, predtým pridám cesnak (ten ľúbime). 
    Včera som skúsila zavárať iba so soľou a výsledok viď foto. Z plných pohárov sú po sterilizovaní naplnené dve tretiny, ale je to vo vlastnej šťave. Robím takto už dve sezóny, ale z veľkých rajčín a je to vynikajúce keď otvoríš pohár a urobíš z toho rajčinovú polievku, či rajčinovú omáčku s kvedlou  a mäskom. Poháre pekne chytili. Tak ešte odskúšam recept z toho linku a uvidíme čo je lepší spôsob na zaváranie.

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov

    23. aug 2017

    @zahradnica
    @stellael
    pozerala som ten recept, ale je to na hlavu...ked sa zaleju tie paradajky vriacou vodou, automaticky sa začnu odlupovť kože z nich...a ked sa zleje voda preč a znova prevari, prevari sa aj šťava z nich, tora sa do tej vody uvolnila....zbytočne komplikovane...jednoducho stačí zaliať nalevom, pripadne ja zavaram aj vo vlastnej šťave, trochu ich natlačim a na vrch trocha soli....sposobov je viac....no ten recept je príliš prekombinovany ...:-)

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    31. aug 2017

    @zahradnica &nbspno pre mna ajtak zbytocne complicated :grimacing::thinking:
    @lubicabystrica &nbspja ich vzdy iba prelejem vodou v sitku, vyzlecem, nacpem do poharov, dam trosku soli a sterilizujem. Nerobim nalevy ani nic :wink:

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov

    13. sep 2017

    @stellael &nbspnajjednoduchši spôsob, ako zaváram paradajky, mám na mysli srdcovky a vinohradnicke, čiže tie mäsite je, že ich prekrojím, nožíkom ošupem, ide to dobre, netreba ani obvarať, nastrkam do pohárov tak, aby na vrchu bola ich vlastna šťava, posolim a dinstujem...využívam na čokolvek, do omačok, polievok, pod mäso, na pečenie ako aj do šalatov v zime...tým že je to neochutene, je z toho možne robiť čo práve sa nám hodí :-)

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    18. sep 2017

    @lubicabystrica &nbspano to je taky super lenivy recept :)

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov

    18. sep 2017

    @stellael &nbsppresne :slight_smile: ale aj to v zime sa hodí....ešte aj šalát sa dá spraviť, keďže sú paradajky neochutene :-)

Pridaj tvoj príspevok

avatar
:);-):-(:|]-(8-):-S:-o;-(:-D:-p|-|:-N=-)8-(:-.:-xx-)

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém

Reklama