Pripravte si paradajkovo - cesnakovú zmes, ktorá vydrží aj bez konzervovania
Ak máte prebytok rajčín a neviete čo s nimi, vyskúšajte ich spracovať týmto jednoduchým a rýchlym spôsobom. Navyše nie je potrebná sterilizácia a na tmavom chladnom mieste zmes vydrží nielen do ďalšej sezóny, ale ak ju nespotrebujete, aj dlhšie.
V jednoduchosti je krása a ak sa vám doma povaľuje veľa paradajok, trochu viac cesnaku a máte po ruke soľ, máte všetko, čo potrebujete.
Budeme potrebovať:
- 1kg – 1,5kg paradajok,
- 300g cesnaku,
- 50g soli
Postup
Paradajky s cesnakom pomelieme, alebo rozmixujeme. Pridáme soľ a vlejeme do čistých, suchých pohárikov. Dobre uzavrieme. Nevaríme a nesterilizujeme, zachovávame všetko v tepelne neupravenej podobe.
A načo to budeme používať? Zmiešané s pretlakom na hrianky, cestoviny, pizzu, čisté do gulášu, pod mäso… Pokrmy dosolí a dochutí. Určite pre to nájdete vhodné využitie. Ak to budete skladovať na tmavom chladnom mieste (v chladnej komore, v chladničke), vydrží aj roky. Prípadné oddelenie hustej časti zmesi v poháriku je v poriadku, stačí ju pred použitím premiešať.
Text: Michaela Horbanová
Foto: isifa/Shutterstock
Dobrý deň. Potrebovala by som poradiť ohľadom mixovania byliniek. Konkrétne či m…