tinktúra,alebo olej z ľubovníka,medovky,levandule

2. júl 20179

Asi všetci máme problémy so stresom,napätím,nespavosťou.Teraz je čas urobiť si olej,alebo tinktúru z bylín,ktoré napomáhajú zmierniť tieto problémy.Hrsť ľubovoľnej horespomínanej bylinky-alebo zmes dáme do kompótového pohára a zalejeme buď 40 percentným alkoholom,alebo kvalitným zastudena lisovaným olejom a zavíčkujeme.Necháme na slnku 2-3 týždne,občas pretrepeme.Potom scedíme a užívame-3x denne lyžičku oleja,alebo 3x20 kvapiek tinktúry.

  • @gaiamaria  ty si neskutocna, davas sem paradne recepty! Toto veru vyskusam, dakujem 😍

  • toto su perfektne napady, robim takto rakytnikovy olej aj levandulovy, zaliavam alkoholom, ale 40% je malo, kvalitny je nad 52%, alebo olivovym olejom z Chorvatska, alebo Talianska.

  • @gaiamaria  
    @alfazahradnik  taketo recepty su na nezaplatenie 👏👍

  • @alfazahradnik  viem,že lepší je ten s vyššími grádami,ale u nás padne na ,,humánnejšie účely,,😃

  • @gaiamaria  treba si zaobstarat vacsie mnozstvo a troska kvality obetovat, vsak ide o zdravie 😉
    Nizsie cisla nepijem, povazujem za nezdrave 🙂
     Ale pre ostatnych som nasiel taketo, tak netreba mat predsudky ohladne percent:
     Na prípravu tinktúr sa používa väčšinou 25-60% alkohol, v domácom prostredí je napríklad vhodná vodka. Pri mnohých bylinách postačuje 25% alkohol, ak však nepoznáte obsahové látky rastlín, volte radšej silnejší alkohol.

  • @alfazahradnik  ja tiež používam vodku😴ale bohvie z čoho ju vyrábajú

  • @gaiamaria  som odchovany na pravej slivovici a marhulovici, takze syntetiky, ako hovorim predavanemu alkoholu velmi neoblubujem a snazim sa tomu vyhybat a kvalitu domacu doprajem aj tinkturam. Tento rok by som chcel vypalit aj vlastny alkohol. Snad to vyjde a budu dobre tinktury na buduci rok.

  • Ahojte, tak a na zahrade krasne kvitne nechtik, to bude dobra tinktura a nechtikova mast.

  • Zabudla som fotky pripojit. hodilo by sa pre nas sklerotikov editacia poslanej spravy 🙂

Pridaj príspevok

    Nenašli ste čo ste hľadali?

    hľadať len v názvoch tém