Fazulove chrobaky

Profilova fotka
Ahojte, rozmnožili sa mi po byte chrobáky čo napadaju fazulu. Mám ju zo záhrady, pár týždňov po zbere som ju pravidelne kontrolovala, či neuvidím čierne bodky alebo dierky, nič jej nebolo, tak som myslela, že ich nemá v sebe, ale už pár dní vídavam (hlavne v kuchyni a na okne) malé chrobáčiky, hľadala som zdroj no a jasné v sáčku chrobáky, fazule celé deravé. Moja otázka znie: našla som čajové sáčky s dierkami, chrobáky boli aj tam, je to ten fazuľový chrobák alebo je to nejaký iný? Ako sa ich zbavím? Samozrejme som všetko povyhadzovala, cez víkend chcem ešte poriadne skontrolovať celú kuchyňu, čo ešte treba urobiť?
Odpovedať
Odfot ich, nebude to zrniarka?
Odpovedať
https://www.zahrada.sk/atlas/skodce-n...
Odpovedať
A v caji zvyknu byvat take male hnede chrobaciky s akoby tvrdymi krovkami, tie milulju vsetky caje, koreniny, dokonca aj cokoladu. Tam pomoze len vyhadzat, idu aj do muky... Potom vsetko drzat v uzatvaratelnych nadobach
Odpovedať
@simona_kupcikova fazulu po zbere vzdy daj do mraznicky aspon na 3 dni a potom dosusit na radiatore a odlozit do uzatvaratelnych nadob. Ak su v nich nakladene vajicka, mraz ich spolahlivo znici. No a skontrolovat vsetky potraviny, vsetko podozrive bez milosti vyhodit.
Odpovedať
Profilova fotka
asi tak, mraznicka by to mala istit taketo, lebo mraz ich znici, asi v nej nic nebolo ze?
Odpovedať
no a aj si na to nieco skusila? tu mraznicku alebo tak?
Odpovedať
to som este nepocula, ze do mraziaku to dat a takto sa zbavit havede. ja ked nieco z vonku beriem dnu, tak to necham najskor v takej predchodbicke, co mame, nech odtial vylezie, co tam byt nema.
Odpovedať
a potom sa tesis z toho ze co vsetko sa ti v tej chodbicke nachadza ze ? 🙂
Odpovedať
usušenu fazulu davame do mraziaka trebars aj na mesiac a potom nemame dierky na fazuli
Odpovedať
@kamkamilka lenze na fazulove chrobaky ti to nepomoze. Vo fazuli su uz nakladene vajicka, ked je fazula ulozena v teple tak sa larvy vyliahnu, ked sa dobre vypasu tak sa zakuklia a dospelce sa prehryzu von a rozlezu sa parit a nakladat dalsie vajicka. A je vymalovane.
Odpovedať
@simona_kupcikova Môžem sa opýtať ako ste si s tou zrniarkou poradili? Mám ten istý problém (napadnutá fazuľa), všetky potraviny som vyhodila, všetko vystriekala Sanytolom a umyla octom. Už tretí deň sa objavujú vonku po kuchyni, neviem dokedy to bude trvať..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?