Mravce na ovocných stromoch

Ahoj,spolubojovníci,tohto roku,ako vieme,boli na ovocných stromčekoch nebývalé nájazdy vošiek,ktoré si tam navláčili mravce.Skúsila som všetko možné,až zabral alobal a ,,lógr,, z kávy. Z alobalu som vystrihla pás,ktorý som ovinula okolo kmeňa a hore vytvarovala lievik,ako manžeta na kytici.Alobal som pod manžetou uviazala špagátom.Do manžety som nasypala lógr zo zrnkovej kávy.Stromček síce nevyzerá sexi,ale už tretí deň cez alobalovú bariéru nepreliezol ani jediný! mravec.
Odpovedať
@gaiamaria ja som potrela kmene lepidlom na mysi este na jar a tiez nemam vosky a mravce 🙂🙂 Ale tento tvoj sposob vyzera fakt zaujimavo.
Odpovedať
Profilova fotka
@gaiamaria  proti mravcom už nejakú sezónu natieram kmene feromónovým lepom Chemstop eko fix. Fakt velmi dobrý a účinný. Keď som videla ako po kmeňoch hore dole lozia mravce, tak som potrela každý kmeň v záhrade, aj ríbezle a egreše. Potrela, nie potrela ale natrela pás široký cca 7 centimetrov a mravce neprejdú a vošky nie sú. Treba potreť skutočne každý kmienok, lebo sa mi stalo, že som síce natrela kmeň jablone, ale vedľa rástla nadivoko čerešňa, chcem ju použiť ako podpník a experimentovať a ten som nenatrela, troška povyrástol a opieral sa o vetve jablone a tie potvorky mravce si našli cestu a šup s voškami na jabloň. Odstrihla som tie vetvi čo sa navzájom dotýkali a bolo po probléme. Lovu zdar 😉
Odpovedať
@zahradnakova a co stoji to feromonove lepidlo? Alebo v com je lepsie ako klasicke lacne lepidlo na mysi?
Odpovedať
Profilova fotka
Netuším koľko stojí lepidlo na myši, ale toto feromónové mi odporúčala pani predavačka na dotaz na mravce na stromoch. Kupovala som takú zelenú nádobku má 250ml za 4.50 EUR. natrela som s tým všetky kmienky malých aj veľkých stromčekov a mám ju tretí rok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?