Ohryzene mlade stromky

Cez vikend som zistil nemilu vec, niektore mlade stromky mi ohryzla zver aj napriek oploteniu. Ako to osetrit a pripadne stromky zachranit?
Odpovedať
@testovacitest len konariky ti ohryzly alebo koru z kmena? mne tak minulu jar srnky zlikvidovali 4 stromceky :-( , neviem ci ci buchali parozky o kmen alebo to tak obzrali, ale mal som kôru dookola na kmienku olupanu tak cca 15cm, no a stromceky to uz nerozchodili. Ale co som sa vtedy o to zaujimal, ak je to teda na kmeni, tak zevraj to treba ocistit ostrym nozikom a zatriet pellacolom, ja som to neskusal lebo tym ze bola celkom dookola kmena strhnuta kora tak to bolo zbytocne.
Odpovedať
@testovacitest mal si ich obohnat pletivom pre istotu..teraz len tak ako pise @peterpe a dufat ze to rozchodia 😒
Odpovedať
Ak obzrali koru z kmena, tak uz asi nijak. Ak len ohryzli konare, tak zakratit, sice koruna uz bude navzdy taka divna, ale malo by to byt OK Kmene mladych stromcekov treba chcanit bud zajacim pletivom alebo dostat aj take specialne plastove ochrany.
Odpovedať
@zita19 teraz uz aj ja viem, som predpokladal ze ked je zahrada oplotena ze to netreba, no a som sa poucil :-(
Odpovedať
@peterpe zajaciky sa podhrabu. Ale potesim ta. Aj ja som sa nazdavala, ze ked sa nam uz do zahrady dive svine nedostanu, tak sa nedostane nic. A obzrali nam zajaciky jablonku. Urcite zajaciky, lebo pomedzi tycky na branke sa pretlacia este macky a tie asi jablone neobzieraju :-p Zajaciky su asi tak primerane velke
Odpovedať
Nuz presne som predpokladal ze ked je zahrada oplotena, tak je to ok...ohryzene su najma konare..ale je tam aj taky skrabancohryzanec na kmienkoch niektorych...ale nevyzera to nejak drasticky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?