Nová

Škodce od obdobia po odkvitnutí

Profilova fotka
Pozdravujem ! Neurobil som predjarný postrek jabloni a slivke. Aké potenciálne choroby môžem očakávať a ako stromy ošetriť. Plody sú už viditeľné. Stromy odkvitnuté. Ďakujem.
Odpovedať
Zahrada.sk radí
Profilova fotka
No dnes tano som sa zastavil v zahrade a odfotil som 2 jablone a 1 slivku. Da/moze/musi sa este aplikovat nejaky postrek ? Stromy - slivka Lepotica, jablone: James Grieve + nejaky noname.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luma64:

No dnes tano som sa zastavil v zahrade a odfotil …
@luma64 proti obalovacu jablonovemu mozes pouzit Spintor, treba sledovat signalizaciu. Hubove choroby velmi zavisia od pocasia, ale aj v priebehu sezony mozes pouzit bio pripravky ako Cuprotonic, Boroil... Sice chorobam nezabrania tak ako chemia, ale podporia vitalitu rastlin, tie sa dokazu lepsie vysporiadat s napadnutim. Na kmene mozes instalovat lepove pasy proti piadivke Pri jabloniach sprav prebierku plodov, mas tam velku nasadu, lepsie je mat menej velkych jablk ako kopu malickych. Uz je cas na prebierku plodov
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zita19:

@luma64 proti obalovacu jablonovemu mozes pouzit …
@zita19 Dakujem za radu. Najma za to, ze uz mozem robit prebierku, myslel som ze este je nejaky cas. Co sa taky problematiky choroby a skodce tam je teda asi ine forum na tomto portaly.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?