Benzinovu alebo elektricku pilu?

Neviem sa rozhodnut ci si kupit benzinovu, alebo motorovu pilu. Co myslite, co je lepsie? Pilit budem aj hranoly aj stare stromy...Dik..Mozte pripadne dat tip ze aku konkretne odporucate, dakujem.
Odpovedať
@majstercapko neviem ci ti zensky nazor na nieco bude..ale ja som prakticka deva a nezda sa mi ok tahat za sebou na strom este aj snuru. Uz vidim ako by som sa o nu potkla, zamotala sa do nej, zrutila sa zo stromu a este za letu si odpilila pol nohy 😬🤔😉 Takze za mna benzin jednoznacne.
Odpovedať
Moj dedo ma mega zahradu, takze nad elektrickou ani neuvazoval. Asi treba zohladnit aj tento aspekt 🙂 a tiez aj ako casto sa bude pouzivat.
Odpovedať
Ten moj chlap odkazuje ze nad inou ako benzinovou ani nemas uvazovat ;)
Odpovedať
@framboise1 😂😂😂😂 ja si to zivo predstavujem 😂😂
Odpovedať
@framboise1 teda viem ze to nie je vtipne asi..ale tak si to napisala ze mi to doslo vtipne, prepac
Odpovedať
Ja som sice len balkonovy zahradkar a tam toho veru vela nenapilim, ale keby som sa mal rozhodovat ako chlap v obchode, tak urcite beriem motorovu, nie tie elektricke bzukace 😉
Odpovedať
Profilova fotka
....záleží ako často ju budeš potrebovať...či máš nejaký les nebo tak neco.....na nejaký hrubší konár si požičiam od suseda raz za tri roky,alebo ho zavolám....on sa v tom vyžíva....šak motorček....brmbrm....potlapkám ho po pleci....má každý rok novú,výkonejšiu a má ju rád.....ja ju vôbec nepotrebujem,mám dve cirkulárky....na tej veľkej narežem aj hrubé kmene na kúrenie.....hlavné je mať ostrú reťaz inak ti je aj tankový motor nanič 🙂
Odpovedať
Ale ste sa rozkecali, super, dakujem 🙂 @framboise1 ano presne toho sa obavam aj ja, ze si tu snuru jednoducho (v tom lepsom pripade len snuru) prepilim 🤔 @venita dakujem, verim ze do velkej zahrady asi elektrina nema zmysel @jankomotitinko no les nemam, len zahradku...taku  arovu, na nej stromy aj starsie. Tiez neviem, na co mi bude, ked co to popilim...mozno si len tak z roztopase zajdem k susedovi a aj jemu nieco zotnem dole 😬😄 Ale nema mi kto pozicat :-/
Odpovedať
@majstercapko tak uz nerozmyslaj a kupuj benzinak 😉
Odpovedať
@cickamica v pohode, ja som sa snazila tak nadlahcene o tom pisat 😉
Odpovedať
@majstercapkojednoznacne motorovu. Vyckaj kym nebude nejaka v akcii (ale nie u deda Travnicka, tam su tie ich februarove "akcie" uplne uzasTne😛) Ak nepotrebujes spilit pol hory, tak staci aj mensiaAlebo napis jeziskovi, ze ti ma doniest poukazku na pilu. Jezisko bude rad, ze nemusi vymyslat ci pyzamo ci ponozky😉
Odpovedať
@zita19 tak s tym jeziskom si to zabila, krasne..sa rehocem 😄😄😄😄
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 dik, tak je teda rozhodnute 😉
Odpovedať
@framboise1 vsak idem veru na to..zajtra ocumnem v hornbachu, osaham, a pak objednam cez web 🙂
Odpovedať
@majstercapko tak uspesny nakup ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Priatelia, máte pravdu, benzinak, bez šnúry, možnosť neobmedzane pracovať aj bez zdroja el. Energie, to sú výhody ktoré uznávam, ale i napriek tomu som si kúpil elektrickú, prečo? Preto, že ak nie som pilčík, a potrebujem to len na záhrade, tak elektrika, menej hluku a hlavne nemusím dýchať výfukové plyny, dosť sa ich nadýchamev meste a pod.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
caute, tuto dilemu mam aj ja teraz. pokazila sa mi stara pila, ktora bola elektricka. ako vyhovovala mi ale uvazujem, ci fakt benzinova nie je lepsia. ake mate skusenosti? a budem rad, ked mi aj konkretne znacky pil, ktore vam vyhovuju napisete. diky.
Odpovedať
@hornis poviem ti tak, ze ja mam elektricku stale a mne taka vyhovuje. Ako je jasne, ze benzinova v istych pripadoch je lepsia (aspon nemusis el. kabel za sebou tahat) ale myslim, ze clovek si zvykne aj na jednu aj na druhu. Podla mna dolezitejsii je vykon tej pily ako to, ci je elektricka alebo benzinova.
Odpovedať
Každdá má svoje nevýhody, motorová hluk a trocha viac udržby, elektrická zas len práce na dosah káblu.Treba vedieť kde ju budeš používať.Ja mám malú motorovú Husqvarnu, stála tuším nejakých 170E, mám ju už asi 5 rokov - maximálna spokojnosť.
Odpovedať
Mám aj aj Benzínovu mám 13 rokov, výhodou je že je funkčná všade bez kábla .. Elektrickú máme prvý rok ale popililo sa už 20m dreva na klatiky .. Výhody elektrickej čo som spozoroval ..sú jednoduchšia údržba ,nehuci pri pileni väčšieho mnozstva dreva ,nesmradi , lacnejšia prevádzka ,zastavenie pasika v momente kedy pustim vypínač ale zase nutnosť kábla ,ale ak je to občas a doma na záhrade .... Treba ale vybrať tiez kvalitnejšiu pílu aj keď je elektricka ..ak je to len pílenie občas ,tak netreba najdrahšiu ,ale na chystanie palivového dreva iste kvalitnejšiu ..
Odpovedať
@rudho a vykon by mala mat aky, aby co to popilila?? tvoja pila ma aky vykon a ostatne technicke parametre?
Odpovedať
@duarde vacsinou len vo dvore a na ulici max nieco pilim, lenze uz sa mi zopar krat stalo, ze by som isiel aj inde len som nemohol, lebo mi uz kabel nedosiahol. preto uvazujem, ci teraz nevyskusat benzinovu. dik za nazor, skusim pozriet aj tu znacku.
Odpovedať
@pbe dakujem aj tebe za nazor. aj ja rozmyslam a som skor teraz nakloneny k tej benzinovej. musim ale este popozerat ake maju v ponuke, kedze ako pises, tak nechcem nejaku najdrahsiu. taky zlaty stred by mi stacil, aby som zase zbytocne za nu nevyhodil vela €.
Odpovedať
@hornis skús ešte na heureke pozrieť nejakú benzínovú ..čo si ľudia chvália ..veľa šťastia ..
Odpovedať
JA mam 1el a 3 motorove. motorove do lesa a zase el. dobra napr na rezanie paliet,hranolov na kurenie. Nizka spotreba el energie . Mal som Hecht benzinovu a nikdy viac. sthil- top. Ak el. tak kludne vam staci co najlacnejsia. s Kauflandu balvaria za 40e bola super teraz mam hecht50e tesco ale nieje vyvazena v ruke a moja prva el. ALKO 85e do roka 5reklamacie som mal,viacej v servise ako pracovala. EL je v tom dobra ze nehuci kolo vas v kuse a nesmrdite potom za olejom. je lahka a stale ak ju davate s ruky tak je off nie ako benzinova nepotrebujete startovat. ak mala zahrada obcas daco prirezat. volte elektricku, ako stale rozrabat benzin olej, ak stoji dlsie degraduje. hodina rezania vas bude stat 30centov a hodina rezania motorovov aj 3e
Odpovedať
Na doma skôr elektrickú, mám makitu už 10? rokov, ľahká, tichá, spoľahlivá. Nesúhlasím s názorom, že stačí najlacnejšia, potom tá robota stojí za prd (a nie je to Prvý ropovod Družba). Na krovy, stromy v záhrade, občas niečo v dielni. Je vždy okamžite po ruke, dá sa rezať aj v noci (je fakt tichá). Obmedzuje len káblom, ale na to sa dá zvyknúť. Do lesa samozrejme motorovú, ale tam už nechodím.
Odpovedať
@pbe isto este pozriem aj tam, dakujem ti 😎
Odpovedať
chlapi pozeral som aj nejake benzinove a aj elektricke pile od Fieldmann, na tie co hovorite? co som pozeral technicke parametre a ceny, tak vcelku sa mi pozdavali. no necham si poradit!
Odpovedať
@hornis moja ma prikon 2 400 W, motor ma elektromotor, objem olejovej nadrze: 220ml Ma automaticke mazanie oleja a bezpecnostnu brzdu a hmotnost 5kg. A teraz som si az vsimol, ze sa presne pytas na znacku el. pily, ktoru mam. Ved prave o tejto znacke ti hovorim.
Odpovedať
@rudho aj ja som pozeral take, ktore maju minimalny vykon/prikon 2 400 W. mozno som aj tu istu pozeral, co mas. len som sa trochu zlakol toho, ze tie pily od nich su lacne a preto som nevedel, ci aj nieco vydrzia. ty ju mas uz ako dlho?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?