Nalev na uhorky

30. jún 201890
avatar
Autor

registrovaný 27. 11. 2013

44 príspevkov

23. jún 2018

Poznate tento nalev? 2l vody,500ml octu, 0,5 kg cukru a 1 deko. Nie je tam toho cukru privela? Vacsinou nerobim nalev,lebo postupne zberam uhorky zo zahrady a teda davam na 7 dcl pohar 3 lyzicky cukru,1 lyzicka deka, 0,5 dcl octu

  • avatar

    registrovaný 16. 6. 2017

    811 príspevkov

    23. jún 2018

    No pol litra octu tiež nie je málo, tak asi aby to bolo v rovnováhe :thinking:

  • avatar

    registrovaný 16. 6. 2017

    811 príspevkov

    23. jún 2018

    Inak moja mamina roky zavára tzv znojemské uhorky a sú výborné, recept sa dá vygoogliť, môžem od nej vypýtať ;)

  • avatar
    Autor

    registrovaný 27. 11. 2013

    44 príspevkov

    23. jún 2018

    A ako dlho sterilizujete uhorky? Staci im 10minut,aby zostali chrumkave?

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 19. 6. 2018

    90 príspevkov

    24. jún 2018

    Na obale pripravku ktory pouzivam je navod: 1,75 litra vody, 0,5 l octu zvarit, nasypat pripravok a 5 minut varit, ak chceme sladkokysly nalev pridame 120 - 150 g cukru. Doma sme davali na 1 davku salku cukru. Ked som robila 1 x sama vo svojom, dala som tiez salku cukru, ale po ochutnani boli riadne sladke :-) moja salka mala 3 dcl, a tak teraz davam za 2,5 dcl salku nie celkom plnu, a ked som to odvazila, bolo to necelych 200 g. Tak si myslim, ze 500 g je vela.
    Zavarat aby neboli mäke treba 20 minut pri 80 - 85°C, mäknu pri teplotach nad 90°C
    Tiez zavaram postupne,ked je co :-) a ked mi ostane nalev,necham v chladnicke a najblizsie pouzijem.

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2374 príspevkov

    24. jún 2018

    @hoblinka13 &nbspja naskladam pohare do hrnca, zalejem studenou vodou, pockam kym zovrie, vypnem a necham v hrnci vychladnut. Ked ich mam vela, vyberiem, naskladam na plech a prihodim dekou kym vychladnu. Su chrumkave, chytia a nikdy sa mi nepokazili

  • avatar
    Autor

    registrovaný 27. 11. 2013

    44 príspevkov

    24. jún 2018

    @evamama &nbspstrasne som zvedava ako budu chutit. Chcela som skusit nalev,pani na vareche ho do nebies ospevovala a takisto zeny v diskusii. Neviem,co ma to napadlo. Az ked supla do hrnca cukor mi zaplo,ci to nie je privela :-D

  • avatar

    registrovaný 19. 6. 2018

    90 príspevkov

    24. jún 2018

    @hoblinka13 &nbspmozno zachutia aj v sladsej verzii, ved aj o tom je domace vyrabanie ze sa ucime a mozme skusat rozne variacie. Raz som omylom kupila pripravok, na ktorom je napisane : nesterilizovat. Tak som postupovala podla navodu a boli dobre, ine ale dobre, neprevarili sa :-) A stara mama spominala,ze volakedy nezavarali, v komore v tom octovom naleve vydrzali, kym sa neminuli. Ale ta komora bola chladna aj v tom najteplejsom lete

  • avatar

    registrovaný 26. 6. 2018

    3 príspevkov

    30. jún 2018

    @hoblinka13
    A chcem sa spýtať aj klasicky zaváraš, alebo je to len s dekom, čo sa nemusí

  • avatar
    Autor

    registrovaný 27. 11. 2013

    44 príspevkov

    30. jún 2018

    @sivulienka &nbspzavaram,davam deko,ktore sa sterilizuje

Pridaj tvoj príspevok

avatar
:);-):-(:|]-(8-):-S:-o;-(:-D:-p|-|:-N=-)8-(:-.:-xx-)

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém

Reklama