Ohryzená sadba cesnaku

Susedove kozy nam zozrali vnate cesnakove, ostali pahyle. Bude z nich este nieco? Z tych cesnakov, kozy by som najradsej pecene videla..
Odpovedať
Nuž teraz sa tvoria hlávky, a listy sú ptrebné k fotosyntéze k rastu,Možno ešte vyženú nové, ale prejaví sa to na veľkosti hlávok.Ak to odhrýzli od zeme obávam sa, že sused bude mať zdravé kozy a z cesnaku nebude nič.Mal som podobný prípad so susedovými ovcami, tiež mi chodili kde čo ohrýzať, tak som šiel za ním a povedal som mu, že teda ovečky su zlaté, že mi nevadia, ale že som musel na pozemok nastražíť otravu na hraboše, tak reku aby sa ovečkám niečo nestalo.Samozrejme, že som žiadnu otravu na pozemok nedal, ale ovečky som na svojom pozemku odvtedy nevidel.....Inak tie kozy sú hovadá, otcovi raz pri Hornáde zožrali sviatočnú košeľu....
Odpovedať
No su to veru hovada, asi pockam chvilu, tie najviac obzrate teda vytiehneme a skonzumujeme
Odpovedať
@sialenasisa pytaj od suseda kozacie stehno, uz je napacovane v cesnaku 😄 Ale vazne, to cloveka nastve.
Odpovedať
@zita19 Určite naštve, človek sa stará, a naraz nemáš nič, je to nezodpovednosť, povedané veľmi mierne.Určite by som našiel pre suseda pár milých slov, pretože tie kozy za to nemôžu.Tu nejde o škodu vyjadrenú sumou peňazí,ale o to že vám niekto berie radosť z z vlastnoručne vykonanej práce, radosť zo zdravej vlastnej úrody.Chcem veriť, že sa sused aspoň ospravedlnil.
Odpovedať
@duarde vsak to...
Odpovedať
porazilo by ma a isto by som od suseda nieco ziadal!
Odpovedať
No to viete, susedovci su fajn, aj mlieko ponuknu, syr donesu (my to ale nejeme, nam to zial smrdi), doteraz sa nestalo, ze by takto zabehli. Ja verim ze sa to nebude opakovat, len mi je veru luto za cesnakom. Ale chutny je 😄 necudujem sa ze sa do neho pustili
Odpovedať
To je super, že susedovci sú fain ,lebo dobré vzťahy sú dôležité.Cesnak bude na budúci rok nový, ale susedia budú tí istí.Je dobre že sa na to dívaš takto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?