Pestovanie papriky - malé plody

Ahojte, preco ma paprika kazdy rok male plody s tenkou stenou? Kazdy rok skusame rozne odrody, zem, miesto, zavlahu a stale ten isty problem, paprika dorastie tak do 6-7cm a koniec, viac neda. 😒
Odpovedať
paprika je hladna, smadna a rada sa opaluje. Paprika je rastlina prvej trate, cize sa ma vysadzat do pody cerstvo a bohate vyhnojenej organickou hmotou (hnoj + kompost) a aj pocas sezony treba prihnojovat ci uz mineralnymi alebo organickymi. Velmi dobre su roztoky z guanom alebo so slepacincami. A samozrejme zavlaha, na 1 meter stvorcovy je odporucana davka 10 litrov na meter stvorcovy tyzdenne, zvycajne v dvoch davkach. Pri velkych horucavach aj viac
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Mám otázku: priesady papriky boli krásne, zasadené po zamrznutých v máji. Rastú, avšak veľmi pomaly a listy nie sú tmavozelené ,ale skôr bledo zelené , s nádychom do žltá. Škodcu som nenašla, neviem,kde je problém. Zavlazujeme pravidelne odstatou vodou, aj sme pohnojili granulivanym kravskym hnojom.Sadila som do záhradného substrátu a kyprej pôdy .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zelmirkalenka:

Mám otázku: priesady papriky boli krásne, zasaden…
@zelmirkalenka zacat prihnojovat hnojivom na plodovu zeleninu, kazdy tyzden mozes pouzit polovicnu davku tekuteho hnoviva, kludne mozes aj na listy naliat ak polievas vecer. Druha pricina moze byt nedostatocna zalievka, papriku treba polievat vydatne aj ked nie tak casto, kludne kazdy druhy den, ale vody tolko, ze stecie hlboko do pody. Ked mas zahradnicky substrat, ten niekedy velmi rychlo presycha, takze dobre je aj mulcovat pokosenou travou. Jedna rastlina kludne aj 5 litrov vody kazdy druhy den.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?