Problém s rajčinami

Zdravim záhradkárov. Prosím o identifikovanie problému. Presadila som plantu otužovanie asi mesiac vonku aj cez deň aj noc a pár koreňov začalo usychat od koncov listov jeden koreň to vzdal úplne a ďalšie 3 sa k tomu veľmi približujú myslela som že ich odľahlo slnko ale sú akési mlamdrave a slabé. Aj som skúsila prihnojit vyluhom z.vermikompostuna oni akosi nič.. Taktiež som si všimla.v.skleniku nejaké zmeny a netuším čo to je konce listov sú uschnute opadalo aj pár kvetnych stonkiek ale idú ďalej. Listy na podaltorych sú aj akosi čudne flakate, tak prosím ak viete poradiť budem rada.
Odpovedať
Ono to vyzera ako keby poprsalo a potom ich spalilo slnko, alebo co. Cez tie mokre kvapky. Inak ani moje tento rok nejak nevedia rozdychat ten presun do volnej pody, spodne listy zozltli a padli. Postriekal som listovym hnojivom ferrumoil, nech su odolenjsie a hore uz vyhanaju pekne tmavozelene listy.
Odpovedať
@zahradkarvlado ale tento jav je aj v skleníku a tam mi neprší. Presne inak ako píšete obkukala so aj u susedov a tiež majú taký problém spodné listy žlté a kaput a rastlinky také omršene.
Odpovedať
@miggi83 nuz tak skuste prihnojit, mozno maju tento rok nejaky sok, ktovie. Tym listovym hnojivom nic nepokazite
Odpovedať
@zahradkarvlado musím počkať dávala som im cez víkend výťažok z vermikompostu a neviem ci môžem takto skoro ich aj prihnojit. Kúpila som tekuté slepicince. Doteraz som hnojila vykvasenymi pozbieranymi z domáceho chovu vo voľnej záhrade a srote. A to teda rodili ako besne a nemala som ziadné problémy. Počkám do piatku potom prihnojit zo skleníka som zobrala za lístky a nechala zakorenit bude náhrada za tie mrchave
Odpovedať
Profilova fotka
tak hadam ked pockas po tom vsetkom co si im dopriala tak sa zacne darit 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň,tie rajčiny sa Vám preberú.Ja som si prvý krát vypestovala so semiačok,Krásne okolo 60ks,pekne som sa o nich starala,vobec som ich neotužovala.V sobotu bolo krásne slnečno som ich vysadila.Na druhý deň som skoro plakala,tak strašne vyzerali,ešte horšie ako na Vašich fotkách,všetky listy boli akoby spálené ale že totálne.Už sú vonka v záhone asi tretí tyžden ale už pomaličky ožívaju.Vobec som ich ničím nehnojila ani nič,len polievala aj to len ku koreňom.Fakt som bola aj ja veľmi nešťastná .
Odpovedať
No neviem a ved hadam to az tak nevadi ked prasknu ved zjest sa daju aj tak ked sa pozbieraju vcas 🙂
Odpovedať
Tak škodu na jednom koreni som odhalila nejaké malé mrchy cucave rastlina stále viac chradla tak som ju celú vybrala a zlikvidovala. Ostatné boli len spálené od slnka po otrhani lístkov vyzerá ze sa prebrali a vyrazili nové listy.
Odpovedať
Profilova fotka
to sme aj my dostali taku radu, take male hnojivo dala svokra tak skusame.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?