Spacovanie chrenu

2. jan 201929
avatar
Autor

registrovaný 29. 6. 2017

428 príspevkov

26. sep 2017

Prosím si recept, ako spracovávate chren najradšej. Zaujíma ma celý postup, ako zabezpečíte, aby ste neslzili a neodstrúhali si pri tom pol ruky. Ako dlho takto naložený chren vydrží, sterilizujete? Dajte prosím len vaše overené recepty. Dík

  • avatar

    registrovaný 31. 7. 2017

    362 príspevkov

    26. sep 2017

    @salamandrazuza &nbsptoto je overene a fantasticke https://sefkuchari.sk/nakladany-chren/

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    26. sep 2017

    ja struham v robote, takze vynesiem robot na balkon, nastruham odkryjem dekel a prcham. Vraciam sa az je to bezpecne
    A robievam povacsine so struhanym jablkom + cukor, sol, ocot alebo citronova stava
    Dalsia moznost je nastruhany chren, kysla smotana alebo husty jogurt + cukor, sol, ocot alebo citronova stava
    Alebo chrenova omacka k varenemu havadziemu. Besamel so smotanou a mliekom dokladne prevarit aspon 20 minut, dochutit solou, cukrom, octom a ked uz je vysperkovana tak tam kydnem chren a vypnem
    A skladujem v mraznicke. V malych uzatvaracich sackoch, tak mnozstvo na jedno pouzitie.

  • avatar

    registrovaný 4. 7. 2017

    434 príspevkov

    26. sep 2017

    @zita19 &nbspa aky stroj to postruha? Taky asi este doma nemam.. :thinking:

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    26. sep 2017

    @konyk &nbspnormalny robot ETA 
    Starsi bracek od tohto https://www.eta.sk/eta-bross-0027-90000/

  • avatar

    registrovaný 4. 7. 2017

    434 príspevkov

    26. sep 2017

    @zita19 &nbspale ze jaky sikovny...niekto to vraj mixuje, to som este neskusal

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    26. sep 2017

    @konyk &nbspskusali sme aj to. Zhorkol. Sice nie hned, ale ked si polezal v octe bol odporny

  • avatar

    registrovaný 4. 7. 2017

    434 príspevkov

    27. sep 2017

    @zita19 &nbspaha, takze struhat a nemixovat..bohvie cim to je :thinking:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 29. 6. 2017

    428 príspevkov

    27. sep 2017

    @turanga_leela &nbspto vyzera super, ale nesterilizovat??? :frowning::thinking:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 29. 6. 2017

    428 príspevkov

    27. sep 2017

    @zita19 &nbsptens tou smotanou potom sterilizujes a tak ukladas niekam? ci robis len na okamzitu spotrebu?

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    27. sep 2017

    @salamandrazuza &nbspspravim jednu malu flastitckua ta sa zvycajne do tyzdna zje. Zasoby chrenu su v pohotovosti pripravne v mrazaku. Silne ako noha od cimbalu v kazdu rocnu, dennu aj nocnu dobu. Nakladany chren straca na sile, tak sa snazim tomu vyhabatInac vyborny sposob je odlozit ho do pivnice do piesku ako mrkvu, ale celkom kludne staci zakopat na zahrade jedno vedro do neho nastrkat chren, zasypat pieskom zmiesanym so zeminou pol na pol. V zime, v lete je k dispozicii cerstvy

  • avatar
    Autor

    registrovaný 29. 6. 2017

    428 príspevkov

    27. sep 2017

    @zita19 &nbspjaaaj ja som myslela ze si spravim tak do zasoby do poharikov :neutral_face:

  • avatar

    registrovaný 31. 7. 2017

    362 príspevkov

    28. sep 2017

    @salamandrazuza &nbspnie to sa nemusi sterlilizovat, ja mam este od minulej jesene asi dva pohariky. Sice stratil na tej ekrazitovej sile, ale stale je vyborny :slight_smile:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 29. 6. 2017

    428 príspevkov

    28. sep 2017

    @turanga_leela &nbspfiha, to je super...a teda struhas tiez?

  • avatar

    registrovaný 31. 7. 2017

    362 príspevkov

    29. sep 2017

    @salamandrazuza áno, postrúham vždy ručne vonku :)

  • avatar
    Autor

    registrovaný 29. 6. 2017

    428 príspevkov

    1. okt 2017

    @turanga_leela ďakujem :) ano čítala som ze struhat to v byte je samovrazda 😀

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 31. 7. 2017

    362 príspevkov

    1. okt 2017

    @salamandrazuza &nbspveru tak, to je take dvojnasobne dbanie o zdravie, hybes sa na vzduchu a toho pachu je tam tak akurat na precistenie dutin ;)

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    1. okt 2017

    pobavim vas na chrenovu temu. Pred par rokmi dosla za mnou dospela dcera, ze pod sa kuknut, co ten chlap robi. Tak som vysla na balkon a v panelaku oproti stal na balkone pan a rukou robil take divne pohyby. Chvilu som kukala a potom mi to doslo... Bola Biela sobota a ujo bol povereny struhanim chrenu... Ale keby to bol iny den, tak by som si asi domyslala to co dcera :smiley::stuck_out_tongue:

  • avatar

    registrovaný 28. 9. 2017

    7 príspevkov

    1. okt 2017

    @konyk &nbspstuhat vonku,to je hrozné že plače človek len tak

  • avatar

    registrovaný 4. 7. 2017

    434 príspevkov

    2. okt 2017

    @zita19  :smiley::smiley::smiley: tak to aby som na balkon radsej nesiel, lebo susedia zavolaju policiu :smiley::smiley::smiley:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 29. 6. 2017

    428 príspevkov

    2. okt 2017

    @vicenka3 &nbspclovek si poreve, ale ta chut potom...joooj

  • avatar
    Autor

    registrovaný 29. 6. 2017

    428 príspevkov

    2. okt 2017

    @zita19 &nbspsa tu rehocem...na akcnom susedovi :smiley::smiley::smiley:

  • avatar

    registrovaný 27. 12. 2018

    1 príspevkov

    27. dec 2018

    @vicenka3 ja strúham chren zásadne v plynovej maske :)

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    537 príspevkov

    28. dec 2018

    @stensiman &nbsphaha no len kto uz dnes ma doma plynovu masku vsakze

  • avatar

    registrovaný 6. 1. 2009

    360 príspevkov

    28. dec 2018

    @zahradkarvlado &nbspno tak ja som tiez naposledy struhal chren v potapacskej/plaveckej maske :-)

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    537 príspevkov

    29. dec 2018

    @peterpe &nbspmy este v byte sme to robili na balkone :-D hlava otocena opacnym smerom..postruhane aj prsty

  • avatar

    registrovaný 14. 7. 2013

    143 príspevkov

    29. dec 2018

    moja strúhala chren v tom nadstavci na ručný mixér, trocha pokrájať a posekať. máme iný typ, ale na ukážku:
    http://www.ecg-electro.eu/ea/wp-content/uploads/2017/10/rm_993_podsviceni-rm_993_podsviceni.png

  • avatar

    registrovaný 11. 9. 2017

    98 príspevkov

    30. dec 2018

    @stensiman &nbspno ved kvoli branným cvičeniam mala kazdá škola 100 plynových masiek :-)

  • avatar
    Autor

    registrovaný 29. 6. 2017

    428 príspevkov

    2. jan 2019

    @foox &nbspto zvladol ten mixer? Vsak je to dost tvrde :thinking:

  • avatar

    registrovaný 14. 7. 2013

    143 príspevkov

    2. jan 2019

    @salamandrazuza &nbspzvládol, však to je skôr sekačka, nie mixér. najprv očistiť a pokrájať na cca 5cm kúsky, potom do tej nádobky - výhoda je, že je to zavreté a priehľadné, takže vidíš či už to je hotové. potom s tým von - na vzduch, nádych-otvoriť-vysypať-naplniť-zavrieť -výdych :)
    Predtým sme to robili na robote - struháku, bez plaču to nebolo :-p

Pridaj tvoj príspevok

avatar
:);-):-(:|]-(8-):-S:-o;-(:-D:-p|-|:-N=-)8-(:-.:-xx-)

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém

Reklama