Spacovanie chrenu

2. jan 201929

Prosím si recept, ako spracovávate chren najradšej. Zaujíma ma celý postup, ako zabezpečíte, aby ste neslzili a neodstrúhali si pri tom pol ruky. Ako dlho takto naložený chren vydrží, sterilizujete? Dajte prosím len vaše overené recepty. Dík

  • ja struham v robote, takze vynesiem robot na balkon, nastruham odkryjem dekel a prcham. Vraciam sa az je to bezpecne
    A robievam povacsine so struhanym jablkom + cukor, sol, ocot alebo citronova stava
    Dalsia moznost je nastruhany chren, kysla smotana alebo husty jogurt + cukor, sol, ocot alebo citronova stava
    Alebo chrenova omacka k varenemu havadziemu. Besamel so smotanou a mliekom dokladne prevarit aspon 20 minut, dochutit solou, cukrom, octom a ked uz je vysperkovana tak tam kydnem chren a vypnem
    A skladujem v mraznicke. V malych uzatvaracich sackoch, tak mnozstvo na jedno pouzitie.

  • @zita19  a aky stroj to postruha? Taky asi este doma nemam.. 🤔

  • Sponzor fóra
  • @konyk  normalny robot ETA 
    Starsi bracek od tohto https://www.eta.sk/eta-bross-0027-90000/

  • @zita19  ale ze jaky sikovny...niekto to vraj mixuje, to som este neskusal

  • @konyk  skusali sme aj to. Zhorkol. Sice nie hned, ale ked si polezal v octe bol odporny

  • @zita19  aha, takze struhat a nemixovat..bohvie cim to je 🤔

  • @turanga_leela  to vyzera super, ale nesterilizovat??? 😦🤔

  • @zita19  tens tou smotanou potom sterilizujes a tak ukladas niekam? ci robis len na okamzitu spotrebu?

  • @salamandrazuza  spravim jednu malu flastitckua ta sa zvycajne do tyzdna zje. Zasoby chrenu su v pohotovosti pripravne v mrazaku. Silne ako noha od cimbalu v kazdu rocnu, dennu aj nocnu dobu. Nakladany chren straca na sile, tak sa snazim tomu vyhabatInac vyborny sposob je odlozit ho do pivnice do piesku ako mrkvu, ale celkom kludne staci zakopat na zahrade jedno vedro do neho nastrkat chren, zasypat pieskom zmiesanym so zeminou pol na pol. V zime, v lete je k dispozicii cerstvy

  • @zita19  jaaaj ja som myslela ze si spravim tak do zasoby do poharikov 😐

  • @salamandrazuza  nie to sa nemusi sterlilizovat, ja mam este od minulej jesene asi dva pohariky. Sice stratil na tej ekrazitovej sile, ale stale je vyborny 🙂

  • @turanga_leela  fiha, to je super...a teda struhas tiez?

  • @salamandrazuza áno, postrúham vždy ručne vonku 🙂

  • @turanga_leela ďakujem 🙂 ano čítala som ze struhat to v byte je samovrazda 😀

  • Sponzor fóra
  • @salamandrazuza  veru tak, to je take dvojnasobne dbanie o zdravie, hybes sa na vzduchu a toho pachu je tam tak akurat na precistenie dutin 😉

  • pobavim vas na chrenovu temu. Pred par rokmi dosla za mnou dospela dcera, ze pod sa kuknut, co ten chlap robi. Tak som vysla na balkon a v panelaku oproti stal na balkone pan a rukou robil take divne pohyby. Chvilu som kukala a potom mi to doslo... Bola Biela sobota a ujo bol povereny struhanim chrenu... Ale keby to bol iny den, tak by som si asi domyslala to co dcera 😃😛

  • @konyk  stuhat vonku,to je hrozné že plače človek len tak

  • @zita19  😃😃😃 tak to aby som na balkon radsej nesiel, lebo susedia zavolaju policiu 😃😃😃

  • @vicenka3  clovek si poreve, ale ta chut potom...joooj

  • @zita19  sa tu rehocem...na akcnom susedovi 😃😃😃

  • @vicenka3 ja strúham chren zásadne v plynovej maske 🙂

  • @stensiman  haha no len kto uz dnes ma doma plynovu masku vsakze

  • @zahradkarvlado  no tak ja som tiez naposledy struhal chren v potapacskej/plaveckej maske 🙂

  • @peterpe  my este v byte sme to robili na balkone 😃 hlava otocena opacnym smerom..postruhane aj prsty

  • moja strúhala chren v tom nadstavci na ručný mixér, trocha pokrájať a posekať. máme iný typ, ale na ukážku:
    http://www.ecg-electro.eu/ea/wp-content/uploads/2017/10/rm_993_podsviceni-rm_993_podsviceni.png

  • @stensiman  no ved kvoli branným cvičeniam mala kazdá škola 100 plynových masiek 🙂

  • @foox  to zvladol ten mixer? Vsak je to dost tvrde 🤔

  • @salamandrazuza  zvládol, však to je skôr sekačka, nie mixér. najprv očistiť a pokrájať na cca 5cm kúsky, potom do tej nádobky - výhoda je, že je to zavreté a priehľadné, takže vidíš či už to je hotové. potom s tým von - na vzduch, nádych-otvoriť-vysypať-naplniť-zavrieť -výdych 🙂
    Predtým sme to robili na robote - struháku, bez plaču to nebolo 😛

Pridaj príspevok

    Nenašli ste čo ste hľadali?

    hľadať len v názvoch tém