Spacovanie chrenu

Prosím si recept, ako spracovávate chren najradšej. Zaujíma ma celý postup, ako zabezpečíte, aby ste neslzili a neodstrúhali si pri tom pol ruky. Ako dlho takto naložený chren vydrží, sterilizujete? Dajte prosím len vaše overené recepty. Dík
Odpovedať
@salamandrazuza toto je overene a fantasticke https://sefkuchari.sk/nakladany-chren/
Odpovedať
ja struham v robote, takze vynesiem robot na balkon, nastruham odkryjem dekel a prcham. Vraciam sa az je to bezpecne A robievam povacsine so struhanym jablkom + cukor, sol, ocot alebo citronova stava Dalsia moznost je nastruhany chren, kysla smotana alebo husty jogurt + cukor, sol, ocot alebo citronova stava Alebo chrenova omacka k varenemu havadziemu. Besamel so smotanou a mliekom dokladne prevarit aspon 20 minut, dochutit solou, cukrom, octom a ked uz je vysperkovana tak tam kydnem chren a vypnem A skladujem v mraznicke. V malych uzatvaracich sackoch, tak mnozstvo na jedno pouzitie.
Odpovedať
@zita19 a aky stroj to postruha? Taky asi este doma nemam.. 🤔
Odpovedať
@konyk normalny robot ETA  Starsi bracek od tohto https://www.eta.sk/eta-bross-0027-90000/
Odpovedať
@zita19 ale ze jaky sikovny...niekto to vraj mixuje, to som este neskusal
Odpovedať
@konyk skusali sme aj to. Zhorkol. Sice nie hned, ale ked si polezal v octe bol odporny
Odpovedať
@zita19 aha, takze struhat a nemixovat..bohvie cim to je 🤔
Odpovedať
@turanga_leela to vyzera super, ale nesterilizovat??? 🙁🤔
Odpovedať
@zita19 tens tou smotanou potom sterilizujes a tak ukladas niekam? ci robis len na okamzitu spotrebu?
Odpovedať
@salamandrazuza spravim jednu malu flastitckua ta sa zvycajne do tyzdna zje. Zasoby chrenu su v pohotovosti pripravne v mrazaku. Silne ako noha od cimbalu v kazdu rocnu, dennu aj nocnu dobu. Nakladany chren straca na sile, tak sa snazim tomu vyhabatInac vyborny sposob je odlozit ho do pivnice do piesku ako mrkvu, ale celkom kludne staci zakopat na zahrade jedno vedro do neho nastrkat chren, zasypat pieskom zmiesanym so zeminou pol na pol. V zime, v lete je k dispozicii cerstvy
Odpovedať
@zita19 jaaaj ja som myslela ze si spravim tak do zasoby do poharikov 😐
Odpovedať
@salamandrazuza nie to sa nemusi sterlilizovat, ja mam este od minulej jesene asi dva pohariky. Sice stratil na tej ekrazitovej sile, ale stale je vyborny 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@turanga_leela fiha, to je super...a teda struhas tiez?
Odpovedať
@salamandrazuza áno, postrúham vždy ručne vonku :)
Odpovedať
@turanga_leela ďakujem :) ano čítala som ze struhat to v byte je samovrazda 😀
Odpovedať
@salamandrazuza veru tak, to je take dvojnasobne dbanie o zdravie, hybes sa na vzduchu a toho pachu je tam tak akurat na precistenie dutin ;)
Odpovedať
pobavim vas na chrenovu temu. Pred par rokmi dosla za mnou dospela dcera, ze pod sa kuknut, co ten chlap robi. Tak som vysla na balkon a v panelaku oproti stal na balkone pan a rukou robil take divne pohyby. Chvilu som kukala a potom mi to doslo... Bola Biela sobota a ujo bol povereny struhanim chrenu... Ale keby to bol iny den, tak by som si asi domyslala to co dcera 😄😛
Odpovedať
@konyk stuhat vonku,to je hrozné že plače človek len tak
Odpovedať
@zita19 😄😄😄 tak to aby som na balkon radsej nesiel, lebo susedia zavolaju policiu 😄😄😄
Odpovedať
@vicenka3 clovek si poreve, ale ta chut potom...joooj
Odpovedať
@zita19 sa tu rehocem...na akcnom susedovi 😄😄😄
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@vicenka3 ja strúham chren zásadne v plynovej maske :)
Odpovedať
@stensiman haha no len kto uz dnes ma doma plynovu masku vsakze
Odpovedať
@zahradkarvlado no tak ja som tiez naposledy struhal chren v potapacskej/plaveckej maske :-)
Odpovedať
@peterpe my este v byte sme to robili na balkone :-D hlava otocena opacnym smerom..postruhane aj prsty
Odpovedať
moja strúhala chren v tom nadstavci na ručný mixér, trocha pokrájať a posekať. máme iný typ, ale na ukážku: http://www.ecg-electro.eu/ea/wp-conte...
Odpovedať
@stensiman no ved kvoli branným cvičeniam mala kazdá škola 100 plynových masiek :-)
Odpovedať
@foox to zvladol ten mixer? Vsak je to dost tvrde 🤔
Odpovedať
@salamandrazuza zvládol, však to je skôr sekačka, nie mixér. najprv očistiť a pokrájať na cca 5cm kúsky, potom do tej nádobky - výhoda je, že je to zavreté a priehľadné, takže vidíš či už to je hotové. potom s tým von - na vzduch, nádych-otvoriť-vysypať-naplniť-zavrieť -výdych :) Predtým sme to robili na robote - struháku, bez plaču to nebolo :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?