Prečo orgován nekvitne

9. okt 2023150

Prajem pekný deň, prosím o radu - kúpila som viacero druhov-farieb orgovánu, dokonca aj vlastný vypestovaný, ktorý v črepníku kvitol. Vysadila som ich k plotu, aby sa časom vytvoril živý plot a prestali úplne kvitnúť, dokonca aj ten, čo kvitol v črepníku. Je problém, že sú vysadené vedľa/pod stromy, alebo je problém, že sú to práve orechy?...ďakujem za každú radu

• @lubi011  Orgovan ma rad slnecne stanoviste. Ja som z polotiena musela presadit lebo nekvitol a potom zazrak,na slnku rozkvitol🙂 No a orechove korene vylucuju nejake vylucky,ktore brania rastu inych rastlin v ich blizkosti. Tak mozno sa necitia dobre. Kazdopadne burine orech nevadi vobec,tak neviem,ci je to pravda

• Ja som na jar spravila hlbší rez orgovánu a tiež mi tento rok nekvitne.

• @ariadna30  ďakujem za odpoveď. Orgován je otočený smerom na juh-juhozápad a kým na orechu ešte listy len pučia, orgován by mohol mať dosť slnka 🙂 Ešte som rozmýšľala, že ho okopem a pohnojím, čo to spraví

• On zacne kvitnut, naozaj skus pohnojit, ale on sa rozbehne. 😉 Nam kvitne aj v tieni pod orechom

• @littlepony  Aj o tom som už rozmýšľala. Len ma zneistila skutočnosť, že jeden druh už kvitol a keď som ho zasadila sem, tak aj ten prestal. Výsledok samozrejme uvidím až na budúci rok. No veru dám tomu ešte šancu. A o rok napíšem 🙂

• @lubi011  ja si myslim ze sa pozbieraju a buduci rok zakvitnu 😉

• hmm tak tento rok si dal asi nejaký vegetatívny oddch. ono už som sa s tým stretla, že jeden rok prosto nezakvitol

• @stranika  ono to nie je len tento rok. Mám asi 6 druhov (farieb), z toho najstarší je biely vypestovaný v črepníku, kde aj kvitol a keď som ho zasadila do zeme - prestal. Už sú na tomto mieste asi 3 roky!

• @gajaranka  na jar sa nestrihati ste ostrihala budyúce kvety az po odkvutnutí v júni.

• je to sice starsi prispevok, no v celku by ma zaujimalo, ci ste tie orgovany presadili a teda ci im ine miesto pomohlo alebo nie

• @hracikovie  ani u maminy tento rok vobec nezakvitol. strom je vyse 15 rokov stary a nevieme, co sa mu porobilo. inak listy ma pekne zelene

• @rudho  Ak to bolo len prvy krat, tak by som z toho paniku nerobila. Je dost mozne, ze sa pozviecha na dalsi rok. Mozno si dal proste len pauzu

• @tamkake15  myslis, ze aj takyto strom ma take hluche obdobie bez toho, aby mu nieco bolo?

• @tamisa  jasne, podla mna to mavaju uplne vsetky a je jedno, ci ovocny, ihlicnaty, doma na zahrade alebo vonku na luke.

• @ruskiana  cloveka to mozno prekvapi, ak je na nieco zvyknuty a odrazu nic, ale ano, proste aj strom, kedze je zivy moze potrebovat nejaky ten cas nazvyme to na zotavenie alebo na nabratie sil

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém