Zaujal ma novy clanok. Pls mate niekto skusenost s asiminou? Vydrzi v oblasti Bystrice napriklad? Paci sa mi strom ako taky, jedle plody su len plusom...
@peterpe ano, na zaciatku rastu velmi pomaly, prvy rok, dva, pretoze vtedy im rastie hlavne koren
@doktorkakvet zo semienka sa to da dopestovat bez problemov, akurat rodivost prichadza neskor a semena musia byt aspon 90 dni stratifikovane a pri tom nesmu preschnut.
@doktorkakvet ja som si tak tiez dopestoval, len hlavne nezabudni aby ti nepreschli ked ich budes v chladnicke stratifikovat. mne preschli a vyklicilo ich malo :(
Dobrý deň, som zo ZH, má niekto skúsenosti s PAWPAW aká odroda tu dozrie? Mám semenáče dvojročné odroda Prima a Sunflower? Potrebujem asi zavrúblovať aby začali skôr rodiť.
Dobrý deň, Som z NMnV, asiminu pestujem, voľakedy dávno som kúpil 4 stromky a zasadil v meste pri dome, neskôr som zistil že som urobil blbosť tak som ich presadil na kopanice na záhradu. Asimina nemá rada presádzanie, jedna neprežila, presádzaním som dosť oddialil prvú úrodu. Prvú úrodu som si všimol až keď už dozrievala, bola skromná, no teraz už niekoľko rokov je úroda slušná. Ovocie nejde skladovať ale dá sa úspešne zmraziť a v zime vybrať z mrazničky. Ja ale väčšinu porozdávam nech si aj druhí pochutnajú.
Ja som stromky od začiatku netvaroval a tak mám vlastne korunu hneď od zeme, vyzerá to skoro ako ker. Jedna mi začala nejak presychať, suché som odrezal a asi sa jej to nepáčilo tak presychá stále viac, už ani nerodí. Od koreňa zo zeme kúsok od stromku vyrástli také nové výhonky a už sú z nich celkom pekné malé dva stromky, som zvedavý čo z nich bude, či začnú rodiť.