Pečená cvikla

27. júl 201742
avatar
Autor

registrovaný 28. 6. 2017

41 príspevkov vo fóre

1. júl 2017

Neviem sa dojesť pečenej cvikli ( cvikle ) 🙂 .. nebíčko v papulke, akurát som dokončila 🙂. Poznáte niekto ?

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    443 príspevkov vo fóre

    1. júl 2017

    @janakrebsova  ano to milujem, pečiem aj kapustu, mňááám! Dobrú chuť!

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    44 príspevkov vo fóre

    2. júl 2017

    Janka skus upečenú cviklu osupat a nakrájať na tenucke plátky, čerstvo na mleté čierne korenie a soľ Maldon, trosku Oliv olej a hocijaký kozí syr (nie moc slaný) a ak máš rada ešte balzamikova redukcia 🙂  s čerstvou bagetou je to paráda

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    60 príspevkov vo fóre

    3. júl 2017

    Včera som triedila cviklu a idem skúsiť pečenú cviklu aj s úpravou podľa @kesu81

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    60 príspevkov vo fóre

    3. júl 2017

    Zabudla som foto, nie sú veliké, ale na pečenie budú dobré.

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    44 príspevkov vo fóre

    5. júl 2017

    @zahradnakova  ako dopadla cvikla?

  • avatar

    registrovaný 4. 7. 2017

    434 príspevkov vo fóre

    5. júl 2017

    @zahradnakova  pekna cvikla mnam..ja mam rad surovu

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    160 príspevkov vo fóre

    5. júl 2017

    @kesu81  cviklu som upiekla a podľa Tvojho návodu som ju pripravila, namiesto morskej soli som dala moju obľúbenú farebnú Himalájsku a ešte som pridala bazalku a namiesto bagety bol čerstvý chlebík a aj sme skúsili na topinky a je to skutočne vynikajúce, ďakujem za nápad,
    Dnes sme boli v Banskej Štiavnici a na obed sme sa zastavili v Erbe a hádajte co tam mali dobrého okrem piva 😛

    Ánóóóó presne, pečenú cviklu, to vynikajúce papko sa volalo Šalát somára Jožka Hederera (čerstvý šalát s pečenou červenou repou, kozí syr, karamelizované restované vlašské orechy),

    Musela som si to dať 😉, kedže repa teraz letí a aj keď som ju robila včera, proste som neodolala. Bol tam ľadový šalát, kozlík šalát a ešte aj mladé lístky z cvikle, na tom balzamiko a tie s karamelizované orechy a opečená bageta s pomazánkou. Super jedlo. Cviklu mám rada a od teraz na akýkoľvek spôsob.

    A ešte k somárovi, kedže to bolo s kozím syrom  🙂  a toto tam bolo aj napísané, že Jožko nebol somár, ale, že mal somára a s ním chodil do karnevalového sprievodu. Asi teda Jožkov somár papkal pečenú cviklu, odporúčam v BŠ reštauráciu Erb.

    @konyk  cvikla je tento rok veľmi pekná, tento rok je asi rok cvikli, lebo je jej dosť. O surovej písala @chillichilli  vo vedľajšom vlákne. Surovú teraz iba odskúšam, zatiaľ som surovú iba odšťavovala.

  • avatar

    registrovaný 4. 7. 2017

    434 príspevkov vo fóre

    6. júl 2017

    @zahradnica  no kukam na to vedlajsie vlakno a tam sa riesi surova cuketa, nie surova cvikla 😉 Ci zle kukam?

  • avatar

    registrovaný 17. 1. 2010

    101 príspevkov vo fóre

    6. júl 2017

    Ja som len teraz cviklu zasadil, takze sa tesim na jesen 🙂

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    160 príspevkov vo fóre

    6. júl 2017

    @konyk  jaaaj mam to nejake popletene.

  • avatar

    registrovaný 4. 7. 2017

    434 príspevkov vo fóre

    7. júl 2017

    @zahradnica  😃😃😃 to bude tym teplom 😛😴

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    160 príspevkov vo fóre

    8. júl 2017

    @konyk   hej, horúčavy sú veľké a chystá sa ďalšia várka na budúci týždeň. Nemám rada takéto horúčavy, ale leto mám rada, tieň na záhradke, v prírode. Minule môj syn povedal, že možno o pár rokov budeme radi spomínať na 35-ky 😞 No zlá predstava, snáď príde globálne ochladzovanie. Ale späť k tématu, napíšem sem mňamkový receptík na cviklu - červenú repu. U nás mäso veľmi neide, ale také dobré domáce klobásky, paprikovo cesnakový lalok, alebo húrky, alebo údené, jaj už som zasa inde 🙂 takže k receptu.
    Volá sa červená repa na smotane. 200 ml smotany, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1/2 kg červenej repy, sol, čierne korenie.Príprava: repu uvaríme, nakrájame na plátky, tie orestujeme na masle, môžu sa aj upiecť. Pridáme citrónovú šťavu, sol, čierne korenie a smotanu a povaríme. Ako prílohu zemiaky, aj s ryžou je to dobré. A ak ostane a nie je príloha, tak aj s chlebíkom a na studeno je vynikajúce

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    60 príspevkov vo fóre

    8. júl 2017

    @zahradnica   super, akurát som rozmýšľala čo urobím rýchleho na obed, zdržali sme sa v meste, toto je presne ono, idem na to. Perfektné.

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    409 príspevkov vo fóre

    8. júl 2017

    @zahradnica  wow to otestujem!

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    443 príspevkov vo fóre

    9. júl 2017

    @zahradnica  jaj skoda tej smotany tam, nie je to potom tazke na zaludok?

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 4. 7. 2017

    434 príspevkov vo fóre

    9. júl 2017

    @zahradnica  fajn recept, dik...skusim so sojovou smotanou

  • avatar

    registrovaný 1. 7. 2017

    195 príspevkov vo fóre

    9. júl 2017

    ...no budem musieť vyskúšať...aj tak nejak nerastie 😉

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov vo fóre

    11. júl 2017

    jaaaaj...narobili ste mi chute na cviklu...ide sa na to 🙂... milujem aj šaláty z nej 🙂

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    340 príspevkov vo fóre

    11. júl 2017

    ja mam uvarenu v chladnicke...asi ucapem nejaky salat 🙂

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov vo fóre

    12. júl 2017

    @luciachrobacik  uvarenu postruham, a robim z cesnakom, alebo z chrenom a jablkom, z horčicou, smotanou, čo je po ruke, a vždy je to fajnove 🙂 a zdraveeee 🙂

  • avatar

    registrovaný 5. 5. 2015

    114 príspevkov vo fóre

    17. júl 2017

    ja cez pečenú cviklu nie som, ale dezertom nepohrdnem. minule som robila brownies s cviklou a bol parádny 😃

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    340 príspevkov vo fóre

    18. júl 2017

    @lubicabystrica  to robis len tak ako salat, ze to nezavaras? Ci?

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    340 príspevkov vo fóre

    18. júl 2017

    @petradum  daj receptos 😉

  • avatar

    registrovaný 5. 5. 2015

    114 príspevkov vo fóre

    18. júl 2017
  • avatar

    registrovaný 5. 5. 2015

    114 príspevkov vo fóre

    18. júl 2017

    pardon, posielam ešte raz, vzalo mi to aj smajla do toho odkazu http://www.lapetit.sk/cviklove-brownies/

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    443 príspevkov vo fóre

    19. júl 2017

    @petradum  to vyzera vyborne, a necitit v tom tu cviklu?

  • avatar

    registrovaný 5. 5. 2015

    114 príspevkov vo fóre

    19. júl 2017

    @salamandrazuza  aby som neklamala, tak ja som ju tam možno trolinku cítila, ale to tiež len preto, lebo som o nej vedela 🙂 drahý najprv ohŕňal nos, čo zase vymýšľam za exotické kombinácie, ale nakoniec koláč chutil aj jemu. tá čokoláda tú cviklu jednoducho prebije 🙂

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov vo fóre

    19. júl 2017

    @luciachrobacik  ano...to som myslela ako šalát....ale mam aj recept na postruhanu cviklu zaváranu...ak chceš 🙂 - vyskúšané - dobre chutí 🙂

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov vo fóre

    19. júl 2017

    @jankomotitinko  nepoznáme sa ? ... 🙂🙂 🙂

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    340 príspevkov vo fóre

    22. júl 2017

    @lubicabystrica  ano poprosim overeny recept, dakujem

Pridaj príspevok

avatar

    Nenašli ste čo ste hľadali?