Skocky

Lobulariu mi napadli/zozrali skocky. Uz som ich zlikvidovala ale co s nou? Da sa este zachranit ked ju ostriham?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
tiez mam takyto problem so skockami, ale na redkovkach a aj na rukole na zahrade. Neviem ako sa ich zbavit. S Lobulariou neporadim, ale ak tu bude nejaka dobra rada, tak budem rada.
Odpovedať
Ja som to striekala postrekom proti pozieravemu hmyzu znacky bayern ale nazov som zabudla, mali sme ich na aj na kaleraboch a zatial to vyzera tak ze to pomohlo
Odpovedať
Mne na ne zaberá klasický tea tree olej alebo biopostrek rock effect
Odpovedať
Profilova fotka
@cickamica fakt Tea Tree Oil? No tak to musim odskusat, tento rok mi prederaveli vsetky redkovky, takze nebola ani jedna. A po karelaboch tiez skacu. Skusim, len musim niekde tento olej zohnat.
Odpovedať
Tak som strihala strihala ale nic neostalo, tak som dala letnicky zo semienka vypestovane
Odpovedať
Profilova fotka
Vidis ako si sa pekne vynasla a skocky maju po chlebe, teda po Lobulariu. Jejda, teda vlastne Ty, ale nabuduce uz budeme vediet, ze treba skusit Tea Tree Oilovy roztok, ten Rock Effect nepoznam.
Odpovedať
@zahradnica ani ja. Ale radsej by som bola keby uz neprisli
Odpovedať
Profilova fotka
@firefly21 tiez by som si rada dala domacu redkovku, teraz som nasiala ciernu, tak musim zohnat ten cajik alebo Rock Effect. A aj bielu, taku dlhu sa chystam, pomali je na nu cas. A cervenu mam odrodu Lada, taka dobrucka a celkom velika, ale tu mi tie potvorky predierkovali. Tak hrrr na ne a na mnozstvi nehledme ;-)
Odpovedať
@zahradnica volakedy davno sme skusali tu dlhu bielu ale nepodarila sa. Potom napis ci sa ti podarila :)
Odpovedať
Profilova fotka
@firefly21 vzdy sa mi darila cervena, ale tie spominane potvorky. Vlani a predlani som dala na kraj paprika cirnu redkovku a z druhej strany boli paradajky a robim paradajkam taky zlab na vodu, takze mali redkovky aj dost vlahy, tak boli pekne a velke bulvy. Tu dlhu bielu idem prvy raz, potrebuje kypru zem, to mozno bude problem, lebo po dazdi mavame beton 😞 Dam vediet, skusim robit fotodokumentaciu.
Odpovedať
@zahradnica hej to je ten kamen urazu, mame tazku ilovitu podu a aj ked je zrylovana tak po polievani rychlo zhutnie
Odpovedať
@zahradnica tee trea olej dostanes normalne v lekarni 😉 a rock effect v kazdom zahradnictve podla mna, ale maju aj obi, hornbach atd...Dokonca aj tesco malo tusim
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@cickamica  ďakujem, skúsim tú lekáreň, lebo mám každý list prederavený, rukolu vykopem, nie je použiteľná 😞 Snáď ešte zachránim kareláby a kel s kapustou.Ak sa dostanem do Obi, tak kupim aj ten Effect, istota je istota.
Odpovedať
@zahradnica mne tento rok rukolu nezozrali...ale len preto ze som ju zabudla vysiat 😄😄😄
Odpovedať
Profilova fotka
@cickamica to je milé 😉😉 teda nemilé ale krásne si to napísala. Skúsim ešte vysiať, snáď z toho niečo bude, ale predtým ten čajový olejík kúpim a pripravím im ho o piatej ako angličania 😄😄😄
Odpovedať
@zahradnicavela zdaru
Odpovedať
Ja som pred piatimi dňami skúsil použiť na kapustu a kaleráby klasický jedlý olej v spreji, skocky stále mam ale už ich je tak asi desatina z toho co na začiatku... Vyzerá ze ten olej neublíži kapuste ani kalerábom ani pri veľkom výpeku.. Postriekal som a po pol hodinke som osprchoval, opakoval som zatiaľ tri krát..
Odpovedať
Profilova fotka
Tak máááááááám a je to bez chémie, píšu, že čisto na prírodnej báze. Tak počkám na piatu a prichystám potvorkám čajík 😉 Ulovila som v OBI, nevedela som to najskôr nájsť kde to skryli, medzi hnojivami to nebolo 🙂🙂 ale v takej zasklenej a zamknutej vitríne, plno všetkého možného a túto krabičku som nevidela, až prišla taká šikovná dievčina, očividne na rozdiel od mojich očí mala prehľad kde čo majú a hneď a s istotou išla k správnej skrinke, odomkla a podala mi posledne malé balenia, ale hneď mi povedala, že majú aj väčšie balenie. No preštudujem poriadne a keď to dobre zatočí (alebo zaskáče) so skočkami, tak zvážim takúto dobrú BIO ochranu. Tak ZDAR a skočky tešte sa 😎
Odpovedať
@zahradnica tiez ho pouzivam na vsetkych hajzlikov
Odpovedať
Profilova fotka
...skúste výluh z mäty a paliny 😉
Odpovedať
v jednej mojej starej mudrej zahradkarskej knizke na vsetku pazravu haved odporucaju vyluh z vratiča
Odpovedať
Profilova fotka
@tabalugativi  @jankomotitinko  @zita19 ďakujem, prípravok som dala do výluhu z pŕhľavy. Mätu mám a palinu snáď niekde nájdem ak tie potvorky neodídu, ale obávam sa, že už je pozde 😞  ale nevzdávam to. Skočky skočili aj na čerstvo vysiate  a vzídené. Všetko som ošetrila, tak uvidíme výsledok.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyzera to, ze skocky odskakali po zasahu RockEffectom a su fuc, kapusta, kel aj karelaby sa davaju dokopy, tak uvidim ci to rozchodia. Dakujem za rady.
Odpovedať
Tak uz aj mne poskakali po kaleraboch skocky, dokonca si tam dali valcik s molicami. Strekla som ich tiez rock effectom a zda sa ze to zabralo 🙂
Odpovedať
@tabalugativi skocky zmizli a dosli tie biele hnusoby, postriekala som dursbanom, idem pozriet ci zabralo
Odpovedať
@firefly21 rockeffect je aj na tie biele sprostosti. Tie nastastie ale nenicia urodu tak rychlo ako skocky.
Odpovedať
@tabalugativi kupim a vyskusam, zatial to vyzera ze dursban pomohol ale uz sim minula tak musim doplnit zasoby
Odpovedať
@firefly21 ako? Podarilo sa vyhrat ten boj?
Odpovedať
@tabalugativi zatial to drzi :)
Odpovedať
@firefly21 mne kompletne oholili redkovku este skor jak stihla vyliezt
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?