Co so zelenymi nedozretymi paradajkami?

18. dec 2017130
avatar
Autor

registrovaný 8. 9. 2017

183 príspevkov vo fóre

22. sep 2017

Co robite so zelenymi nedozretymi rajcinami? Da sa to zavarat? Niektore su aj popukane. Co s tym?

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2 405 príspevkov vo fóre

    22. sep 2017

    @arachnofobicka  bezne sa davaju do calamady, ale ake vydrzis a ja nezabudnem odpisem ti recepty na zelene paradajky zo starej zavaracej kucharky ked ulozim vnuka

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    502 príspevkov vo fóre

    22. sep 2017

    @zita19  tie recepty by sme ocenili po tychto dazdoch asi viaceri..ak sa s tym da este nieco robit, rada by som to tiez vyuzila 🙂

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    329 príspevkov vo fóre

    22. sep 2017

    Oni dozreju v krabici v tme 😉

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2 405 príspevkov vo fóre

    22. sep 2017

    3 kg paradajok, 3 l vody, 2 kg kr. cukru, 3 citronu, 1 dl rumu
    Paradakjz pokrajat na koliska hodit do vriacej vody povarit 3 minuty, ocedit a nechat vychldnut. 3 l vody a kilo cukru rozvarit, rihdime paradajky, nechame povarit, odstavime a nechame do druheho dna stat v sirupe. na druhy den vylovime paradajky, do sirupu pridame zvysok cukru a nakrajane citrony a povarime, pridame paradajky, zas chvilu povarime, nechame povarit, potom vychladnut. Do vychladnutych pridat rum a naflaskovat. Tu sa nesterilizuje, tu sa prevazuju pohare celofanom.
    Je este jeden recept, kde sa pridavaju este klinceky a skorica.

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2 405 príspevkov vo fóre

    22. sep 2017

    3 kg zelenych paradajok, 250 g nakrajanej cibule, lyzicka horcicnzch semie, 2 bobkove listy,niekolko zrniek cierneho korenia, kusok chrenu, 1 a pol l vody, 1 l octu, 150 g cukru, 50 g soli. Uvarit nalev, do pohara dat nakrajane paradajky, cibulu a chren, zaliat horucim nalevom nechat do druheho dna. Na druhy den nalev scedit znova uvarit a zaliat. Zaviazat celofanom a odlozit.

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2 405 príspevkov vo fóre

    22. sep 2017

    myslim, ze do jedneho aj druheho sa daju pouzit aj zelene aj nie celkom vyfarbene
    Co sa sterilizacie tyka, asi treba experimentovat ale ja by som to len zaliala horucim nalevom, zavieckovala, strcila do hrnca, zaliala vriacou vodou a nechala chvilocku vriet a vychladnut v hrnci.

  • avatar
    Autor

    registrovaný 8. 9. 2017

    183 príspevkov vo fóre

    25. sep 2017

    @zita19  to su super zaujimave variacie...co to mas za knihu paradnu? 🙂

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2 405 príspevkov vo fóre

    25. sep 2017

    @arachnofobicka  po mame, rok vydania asi tak 1960 - 65

  • avatar
    Autor

    registrovaný 8. 9. 2017

    183 príspevkov vo fóre

    25. sep 2017

    @zita19  krasne, to su tie najlepsie dedicstva 🙂

  • avatar
    Autor

    registrovaný 8. 9. 2017

    183 príspevkov vo fóre

    28. sep 2017

    Nasla som, ze sa mozu aj nalozit na kvasenie. S tym nema niekto skusenost?

  • avatar
    Autor

    registrovaný 8. 9. 2017

    183 príspevkov vo fóre

    5. okt 2017

    Tie co som dala do krabice mi nejak cernaju 😞 Asi z toho nic nebude,...a to som take pekne nechala..ostatne som zavarila na kyslo tak som zvedava

  • avatar

    registrovaný 16. 6. 2017

    816 príspevkov vo fóre

    8. dec 2017

    Update tejto témy, naši majú ešte stále svoje paradajky 🙂

  • avatar
    Autor

    registrovaný 8. 9. 2017

    183 príspevkov vo fóre

    18. dec 2017

    @miselaho cozeee 😦 😦 😦 mne sa teda vacsina pokazila..ako to? kde to maju? 🤔

Pridaj príspevok

avatar

    Nenašli ste čo ste hľadali?