@tabalugativi pisala som o pečených paprikách, nie paradajkách...papriky zaváram aj mrazím, výborný šalát ...a paradajky, ak máš navyše, hlavne mäsité, stačí ošúpať, pokrájať, natlačiť do pohárov, aby bola hore šťava, trochu posoliť a dinstovať...využívať môžeš na šaláty, ale aj do omáčok, polievok, podľa fantázie...
@tabalugativi ja som pisala o paprikách, že zavarame tiež pečene alebo robime z nich šalat...v rure pripadne na grile upečieš papriky, ked sa koža začne tak vyduvať a zčernie, daš do misy a prikryješ, nech sa sparia asi pol hodinu a budu sa dobre šupať...opatrne nad miskou ich treba ošupať, ak by pustili šťavičku, škoda jej a potom v časti, kde je špic ich pozdlžne narežeš...pripraviš si nalev : olivový olej, pretlačený cesnak, čierne korenie a trocha octu...tie cele papriky opatrne premiešať s nalevom a prikryte dať do chladničky...výborné ku grilu a vydržia aj do týždňa...daju sa aj s cesnakom a čili zavariť v sladkokyslom naleve :-)
@zita19Dakujem, to vyzera rozumne a logicky. Tento rok sme vzhladom na malu uzitkovu zahradu tekvice vypustili, ale mozno buduci rok skusime Tvoj "recept". Ked mi to tak lubime... 🙂