Pestovatelia chilli - rady a tipy

10. sep 20221360
  • @slnieckonarukavicke  perfektne, potom poprosim foto 🙂

  • @matkoo72  
    Az vcera som to dokoncil.
    Najprv som drevo obrusil dvomi brusnymi kotucmi.Potom penetracia 3xcervotoc, 3xlazura, co my zabralo vela casu kvoli nizkym teplotam a musel som vyuzivat vykurovane priestory. Je to na mieru, su tam sikmini,kvoli prelinaniu okrasnej a uzitkovej zahrady. Uvidim po roku ake to ma nedostatky.Toto mam v zahrade pri dome. Chilli zdar!!! 😃 😃 😃 😃

  • Priatelia,

    niektore chilli prekvapili svojou krasou. Cereja de Amapa.posudte sami. 😉 😉 😉

    slniecko

  • Znama tak pestuje a praveze naopak im sa zacalo viac darit ked sa presadili, mozno treba len dlhsie pockat.

  • tie je aj skoda zjest 🙂 len tak na okrasu by boli paradne, teda minimalne pre mna, lebo ja keby som len trosku zjedla, by som asi vypila liter mlieka 🙂

  • Priatelia,

    no s Rocotom to nie je az take lahke.Uz je v zimnej zahrade s opadanymi listami a to hlavne bez urody.Dufam, ze prezimuje a do 23mesiacov sa dockam vytuzeneho vysledku. Nestriham ich,moja teza je,ze nezasahovat do vyvoja,rastlina si poradi.
    Naopak Aji Lemon Drop mi plodi stale aj s Medusou aj v polke decembra.
    Moje bestky boli opat Jalapeno a Serrano.
    Prijemne prekvapili aj Ancho \ Poblano ako mexicka kultovka.Obr.1
    Dalsia krasna a plodna odroda Purple Cayenne obr 2,3
    Rezha Macedonian obr.4 ma povab zenskeho tela. 😃 😃 😃

    slniecko

  • Obdivujem ludi co si to vedia ako vypestovat tak aj potom zjest. U mna je len trochu stiplave riadne palive 🙂 Myslite ale ze nejakym treningom by som si na to zvykla?

  • praveze teraz co si vsimam ma viac ludi v tom aj taku zabavku, zalubu. znami maju na balkone v crepnikoch.

  • @martiza  
    Dakujem. Je to ŽIVOT. Ak zasadite miniaturne semiečko a vyrastie Vam z toho takyto skvost, tak je to ucta k zakladnym hodnotam prirody.
    Nepestujem extremne stiplave, len jeditelne.
    V jeseni vypali bakterie, uvolni dychacie cesty, staci odkrojit menej ak moc stipe.

    slniecko

  • presne tak, klobuk dole, lebo co som pocuval aj rozhovor s jednym chalanom co to tiez pestuje tak to je hotova veda v principe, ze aku teplotu to vsetko potrebuje, ake podmienky, a vsetko toto prisposobit.

  • ale vyzeraju super a co som si vsimla aj u nasich znamych, oni to maju nejako na nitke prevlecene a neviem ze ci ich susia alebo co, len ich maju tak vystavene, to je ok?

  • a zvyknete si davat aj chilli do kapustnice na stedry vecer alebooo ? 🙂

  • @mirinka89  
    tie su na susenie.
    Ak chce niekto zacat s paprikou, tak odporucam s tou najhrubsou cervenou sladkou kapiou z dolniakov.Ta Vas presvedci, ze paprika dokaze ocarit aj rajcinarov.
    Ak chcete byt ocarený čili, kupte si v Polsku v predajni Piotr i Pawel oranžove a cervene zavarane Jalapeno.Cista chutovka, ktora Vas navykovo ocari. 😃 😃 😃
    Opakujem ja nehladam palivost, ale chut v čili.
    Kapustnicu konzumuju aj deti, cize tam nie.

    slniecko

  • tak to by sa hadam dalo dat aj zvlast vies si nakrajas dodatocne na tanier 🙂

  • samozrejme cili sa moze do kazdeho taniera pridat vratane buchiet, sisiek, pudingu 😛 😛 😛 😛 😛 😛

  • Priatelia stiplaveho jazycka,

    dnes sa zadarilo. 😬


    Foto > Guajillo, Cherry Szentesi, Piri Piri, Serrano, Shishito 😬 😬 😬 😬 😬 😬 😬 😬

Pridaj príspevok

    Nenašli ste čo ste hľadali?

    hľadať len v názvoch tém