Mirabelky -dzem?

28. júl 201814
avatar
Autor

registrovaný 27. 11. 2013

44 príspevkov

24. júl 2018

Robievate dzem z mirabeliek? Nase su take mini a velmi sa mi do toho nechce,ked si predstavim take malicke odkostkovavat,ale skoda ich je. Rozmyslam,ze ho urobim ako marhulovy- na 1kg mirabeliek 400g cukru alebo mate nieco specialnejsie ako tie drobce vyuzit? Prinajhorsom pojdu do suda

  • avatar

    registrovaný 16. 6. 2017

    812 príspevkov

    24. júl 2018

    @hoblinka13 &nbspahoj, o mirabelkách a ich spracovaní napísala pekný článok naša záhradkárka: https://www.zahrada.sk/magazine/ovocie-ktore-si-zamilujete-no-v-obchodoch-ho-nehladajte&nbspMožno ťa inšpiruje ;-)

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    430 príspevkov

    24. júl 2018

    neda sa kostka vytlacit von slamkou ako sa to robi u ceresni? alebo kupit nejaky sikovny odkostkovac za par supov

  • avatar

    registrovaný 3. 3. 2018

    448 príspevkov

    24. júl 2018

    @majstercapko &nbspDa sa.Pouzil som odkostkovac na ceresne.Robil som dzem z myrobalanov na skusku-strom bol velmi preplodeny tisice plodov preto boli plody male.Ale neviem ake velke su tie mirabelky, urcite by som si to najprv v predajni vyskusal ci sa zmesti do toho otvoru.

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2376 príspevkov

    24. júl 2018

    @hoblinka13 &nbspda sa robit aj fzem, ale z vlastnej skusenosti odporucam okyslit kyselinou citronovou, lebo potom z nich bude sice supersladky, krasne zlty dzem ale mne prisla jeho chut taka jalova. Ked som do nich kydla kyselinu citronovu , asi lyzicka na kilo plodov, tak uz to bolo lepsie. Najlepsi bol, ked sa mi ruka smykla a do hrnca zletel cely sacok :-D Takze asi by som okyslila okostovala, lebo nie kazdemu vyhovuje dzem co vyrovnava vrasky okolo ritneho otvoru. Ale zas bol paradny do kolacov ;-)

  • avatar
    Autor

    registrovaný 27. 11. 2013

    44 príspevkov

    24. júl 2018

    @zita19 &nbspty si cislo :-D vdaka za radu

  • avatar

    registrovaný 16. 6. 2017

    812 príspevkov

    25. júl 2018

    @zita19 ...a inde vrásky nevyrovnáva? :-D :-D ;-)

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2376 príspevkov

    25. júl 2018

    @miselaho &nbspnie, len na nezverejnitelnych miestach :unamused: to je riadne svinstvo

  • avatar

    registrovaný 16. 6. 2017

    812 príspevkov

    25. júl 2018

    @zita19 &nbspoch to je mrzuté :unamused:

  • avatar

    registrovaný 5. 6. 2018

    9 príspevkov

    25. júl 2018

    Neviem, no z nich je podla mna najlepsie aj tak mirabelovica :D

  • avatar

    registrovaný 7. 6. 2018

    19 príspevkov

    26. júl 2018
  • avatar

    registrovaný 3. 3. 2018

    448 príspevkov

    26. júl 2018

    @zita19 &nbspPresne tak ja tiez pridavam kyselinu citronovu do roznych dzemov lebo kvalita dzemu tym ide hore.Oplati sa to.

  • avatar
    Autor

    registrovaný 27. 11. 2013

    44 príspevkov

    26. júl 2018

    ja davam stavu z citronov,kyselina mi nechuti. Ale celkovo kyslost pozdvihuje chut dzemov

  • avatar

    registrovaný 19. 12. 2017

    22 príspevkov

    27. júl 2018

    neda sa pouzit nejaky odkostkovac ked su take malinke? aby ti to islo rychlejsie :)

  • avatar

    registrovaný 24. 8. 2017

    257 príspevkov

    28. júl 2018

    Babka robievala z nich dzem, bol famozny

Pridaj tvoj príspevok

avatar
:);-):-(:|]-(8-):-S:-o;-(:-D:-p|-|:-N=-)8-(:-.:-xx-)

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém

Reklama