Dobrý recept na zavárané uhorky

1. júl 2019210
avatar
Autor

registrovaný 8. 9. 2017

183 príspevkov

25. jún 2018

Chcem aby tam siel kopor, aby ostali chrumkave. Moze ist aj cesnak, mrkvu nemusim. Poradite dobry chutny recept na chrumkave uhorecky? Pripadne ak robite nejake salaty a tie zavarate, tak aj to by ma potesilo.

  • avatar

    registrovaný 4. 7. 2017

    434 príspevkov

    26. jún 2018
  • avatar

    registrovaný 27. 11. 2013

    43 príspevkov

    26. jún 2018

    @arachnofobicka &nbspja nerobievam nalev,lebo uhorky postupne rastu. Na 7 dcl pohar 3 lyzicky cukru,1 lyzicka deka, 0,5 dcl octu, sterilizujem 10 minut a su vyborne, akurát vychutené sladkokyslé. Pridávam tam, čo mi napadne, najcastejsie mrkvu,cibulu,kopor, bobkovy list,klinceky. V sobotu som experimentovala,lebo som mala vela uhoriek, tak som spravila nalev,ale neviem,ci som si nepokazila uhorky :-( tak sa vraciam naspat k mojmu beznalevovemu receptu,uz sa mi nechce skusat iny.

  • avatar
    Autor

    registrovaný 8. 9. 2017

    183 príspevkov

    4. júl 2018

    @hoblinka13 &nbspklinceky k uhorkam? To som este nepocula :)

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 21. 12. 2017

    17 príspevkov

    4. júl 2018

    @hoblinka13 &nbspa kolko takto bez nalevu vydrzia? ja som zatial o takomto sposobe ani len nepocula

  • avatar

    registrovaný 27. 11. 2013

    43 príspevkov

    4. júl 2018

    @arachnofobicka &nbspskusala som znojemske,niekde som citala,ze v tajnom recepte su aj klinceky,tak som jeden supla na skusku. ono ho tam zrejme ani nebude citit.

  • avatar

    registrovaný 27. 11. 2013

    43 príspevkov

    4. júl 2018

    @leuscha &nbsproky teda pokial sa nezjedia. My odjakziva robime len takto aj doma co sa pamatam sme bez nalevu robili,sterilizujes a vydrzia. Ono je to to iste ako nalev

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    5. júl 2018

    Ja mam najradsej uhorky kvasene :)

  • avatar
    Autor

    registrovaný 8. 9. 2017

    183 príspevkov

    7. júl 2018

    @stellael &nbspkvasene aj ja, mnami

  • avatar

    registrovaný 7. 7. 2018

    8 príspevkov

    7. júl 2018

    Aj ja zaváram uhorky podľa receptov, ktoré uvádzate vo svojich príspevkoch. Moje uhorky sú však ochutené aj o papriku. Najprv som pridala len plátok asi 2 cm očistenej papriky, ale teraz, keď som zistila, že chutia nielen mne, dávam papriky viac - kľudne aj polovicu veľkej papriky do veľkej sedemdecky fľaše. Keď dávam papriku, klinčeky už nedávam, lebo sa mi chute bijú...

  • avatar

    registrovaný 26. 5. 2018

    200 príspevkov

    7. júl 2018

    Já používám recept, který se používal ve Frutě Znojmo při konzervaci okurek Znojmia (většinou to byly okurky na vývoz, jen ty poněkud přerostlé se dostávaly do našich obchodů). Recept na nálev je jednoduchý: 10 l vody, 2,5 l octa, 85 dkg cukru, 30 dkg soli a 1,5 ml lihového výtažku z nějakých bylin (je to hrozně hořké). Do sklenice 4 zrnka pepře, 4 zrnka nového koření, dva plátky cibule a dva plátky mrkve na ozdobu, zalít nálevem a sterilovat 20 minut při 85 °C, Tento recept není vlastně využitelný, protože to co dělá okurky znojemskými je právě ten výtažek, který není nikde dostupný. Tajn ý recept na výtařek dnes po pofiderní privatizaci vlastní Hamé, ale jestli ho do svých okurek používá, nevím. Moc mně nechutnají. Ještě k těm paprikám, opravdu nejraději jsem měl okurky Znojmia s nějakou pálivou paprikou. Loni jsem zkoušel přidat nějaké chilli, ale až zas tak mně to nechutnalo. Asi to chce odzkoušet odrůdu chilli. Jinak výtažku mám ještě tak na deset let, možná ho už ani nebudu potřebovat :)
    Vladimír

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    8. júl 2018

    @mrbig46 &nbspto je zaujímavé, o tých bylinkách som nevedela

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    8. júl 2018

    @vozgrik &nbsppaprika je super tip, vyskúšam dať do pár pohárikov

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    8. júl 2018

    No ako dobre že takéto témy zakladate, aspoň si tiež obohatim spajzku

  • avatar

    registrovaný 26. 5. 2018

    200 príspevkov

    8. júl 2018

    @stellael &nbspzapomněk jsem půl lžičky hořčičného semínka do každé lahve
    Vladimír

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    16. júl 2018

    @mrbig46 &nbspdik ;) už mám zapísané

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 26. 5. 2018

    200 príspevkov

    18. júl 2018

    @stellael &nbspProblém je, že ten výtažek z bylin nejde nikde sehnat. A bez něho to není nic moc.
    Vladimír

  • avatar
    Autor

    registrovaný 8. 9. 2017

    183 príspevkov

    19. júl 2018

    @vozgrik &nbsppaprika znie fajn, koľko tam toho dávate?

  • avatar

    registrovaný 7. 7. 2018

    8 príspevkov

    19. júl 2018

    @arachnofobicka
    koľko komu chutí. Kľudne dám aj polovičku stredneveľkej papriky. Nakrájam ju na pásiky cca 1cm široké po celej dĺžke papriky. Na farbe papriky nezáleží môže byť aj červená...

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    24. júl 2018

    @mrbig46 &nbspah tak...skoda

  • avatar
    Autor

    registrovaný 8. 9. 2017

    183 príspevkov

    7. sep 2018

    @vozgrik &nbsptak som vyskusala s paprikou, som zvedava ake budu :)

  • avatar

    registrovaný 14. 3. 2019

    11 príspevkov

    1. júl 2019

    @hoblinka13 a nedoplnas vodou

Pridaj tvoj príspevok

avatar
:);-):-(:|]-(8-):-S:-o;-(:-D:-p|-|:-N=-)8-(:-.:-xx-)

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém

Reklama