Overený recept na kečup?

10. okt 201751
avatar
Autor

registrovaný 28. 6. 2017

407 príspevkov

31. júl 2017

Sa spýtam, lebo som dostala za vedro paradajok. Nejaký dobrý receptoš kečupový? Aj žlté sú tam. Môžem aj tie? :thinking:

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    502 príspevkov

    31. júl 2017

    @tabalugativi &nbspmozes aj zlte...ja taky jednoduchy robievam: http://www.naserodina.eu/uzasny-domaci-kecup/

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov

    31. júl 2017

    @tabalugativi &nbspja robim ostrý aj sladký...aký je treba ?

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    31. júl 2017

    @lubicabystrica &nbspmozes pridat aj aj, dakujem :slight_smile:

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    461 príspevkov

    1. aug 2017

    @tabalugativi &nbspaj tento je vyborny, robievam viac druhov ked sa postasti uroda: https://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-kecup-tety-edity/19141-recept.html

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    659 príspevkov

    1. aug 2017

    A to do vsetkych receptov musia ist jablka? :frowning: To som netusila

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov

    1. aug 2017

    @cickamica &nbspu nas nemame ani jedno jablko tohto roku, ani v okoli nikto nema...a nechce sa mi kupovať tie vyleštené z obchodu a tak som ešte kečup nerobila...snaď zoženiem ešte par jablk...

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    1. aug 2017

    @lubicabystrica &nbspno u nas tiez jablka pomrzli, tak ale nejake na toto uz snad zozeniem ak bude treba

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov

    2. aug 2017

    @tabalugativi človek by ani neveril, ako vzácne môže byť také domáce jablčko ....mám ešte sušene od vlani, žeby som dala do kečupu ? :-):slight_smile:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    3. aug 2017

    @lubicabystrica  :slight_smile: no vyskusaj co to spravi :wink:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    3. aug 2017

    @lubicabystrica &nbspa pridas ten recept kecupovy? :wink:

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov

    3. aug 2017

    @tabalugativi &nbspKEČUP SLADKY : 2 kg paradajok, 1/4 kg cibule, 1/4 kg očistených jablk, pridame 1 dcl oleja, 15 dkg cukru, 1 lyžica sladkej papriky, 1/4 lyžičky mletých klinčekov, 1/4 lyžičkymletého nového korenia, 1 lyžička škorice/aj menej/, 1 lyžička soli.....rozvariť, rozmixovať, prepasirovať,sterilizovať....výborný na paradajkovu polievku....

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov

    3. aug 2017

    @tabalugativi &nbspKEČUP OSTRY : 3 kg paradajok, 0,5 kg červenej papriky / kapia/, 0,5 kg cibule, 0,5 kg jablk, 0,15 kg cukru, 2 dcl octu, 3-4 feferony, 5 čaj.lyž. soli, 2 čaj.lyž. celeho čierneho korenia, 2 čaj.lyž. noveho korenia, 2 čaj.lyž. klinčekov, 3 čaj.lyž. vegety/solčanka/, 10-12 ks bobkového listu, 1/2 muškatoveho orechu....paradajky, papriky, cibulu, jablka-nakrajane varime 1 hod....pridame ostatne suroviny a varime ešte 1/2 hod....trocha vychladnute prepasirujeme cez sito, naplnime do poharov a sterilizujeme...ked vyberieme z vody - dotiahneme víčka.. .......VYBORNY :-)

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    5. aug 2017

    @lubicabystrica &nbspdik, tak snad paradajkam vydrzi ten plodiaci elan a vyskusam 😍

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    7. aug 2017

    @lubicabystricasusene &nbspmozes tiez dat, ale ide to aj bez jablk, len treba dat viac cibule, najlepsia cervena, ta je chutovo jemnejsia. Ale mozes kupit v lidli jablkove pyre, take velke flasky detskej vyzivy bez prichute a pouzit tie.A este moja finta fň na lepsiu farbu. Jedna cvikla do jednej davky. Jednak to pekne ofarbi a aj osladi.A priznam sa, ze podla receptu som robila len raz, este za Husaka. :grimacing: Odvtedy sa riadim tak nejak intuitivne. Nadrbem do hrnca (tlakaca) tak priblizne primerane paradajky, cibulu, cervenu papriku, mrkvu, jablka, tu cviklu, pridam pol pohara vody a uvarim do makka. V tlakaci staci 10 minut. Potom to prezeniem cez lis na ovocie aby sa oddelili supky, jadierka, vykydnem do kastrola, do vajicka na caj dam koreniny (zas tak nejak odhadom) cierne korenie, klinceky, horcicne semienka (ked mam prasok, tak nasypem rovno  do hrnca). Badian, bobkove listy a kus skorice smarim rovno do hrnca, tie sa dobre lovia a necham pobublavat aby zhustlo. A potom nastane ta spravna alchymia so solou, cukrom a octom. Ked je to trosku viac slane, viac sladke a viac kysle ako by malo byt, tak je to akurat, lebo po vychladnuti sa chute trosku zmiernia.

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    7. aug 2017

    @zita19 &nbsptoto sa mi paci taketo divoke...akurat nemam tlakovy hrniec :thinking:

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    7. aug 2017

    @tabalugativitak &nbsppovaris v obycajnom. Akurat to bude dlhsie trvat, vysledok bude rovnaky. Ja by som zacala od paradajok, ked pustia stavu pridavas zvysok nakrajany na mensie kusky alebo nastruhane aby to slo rychlejsie

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    7. aug 2017

    @zita19 &nbspdik..ak sa zadari vyskusam teda aj tuto tvoju alchymiu :wink: Ako bolo na dovci? :slight_smile:

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    7. aug 2017

    @tabalugatividobre , usli sme pred najvacsimi horucavami, zazili sme jednu prietrz mracien s krupami co vyvratila synovi broskynu v zahrade, jeden dazdivy den a dnes som mala pocit, ze v KE vyhlasili november ked som z vlaku vystupila

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    7. aug 2017

    @zita19 &nbspno take aprilove pocasie tieto posledne dva dni :stuck_out_tongue: uz si tu chybala a tvoje vedomosti a skusenosti :wink:

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    7. aug 2017

    @tabalugativi &nbspja som vas citala, ale z mobilu som sa nevedela zapojit do diskusii. Aj som napisala co som chcela, len ten dzindik Odoslat prispevok mi nefungiroval:cry:@miselaho

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    7. aug 2017

    @zita19 &nbspaspoň si si oddýchla :wink:

  • avatar

    registrovaný 16. 6. 2017

    808 príspevkov

    7. aug 2017

    @zita19 ďakujem, preveríme to. Ideš prosím cez android a chrome?

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    7. aug 2017

    @tabalugativi &nbspno tak trosku. Nevesta vymyslela vylet do Decina do ZOO. Vstavala som o pol hodinu skor ako do roboty, 3 hodiny sme tam sli vlakom, "len" 2x prestupovali, potom som si pripadala ako na pretekoch do vrchu, lebo oni nasadili tempo ako Bolt a ja s druhym vnukom na peso za nimi. V polovicke kopca, ked uz sme obidvaja mali jazyk prehodeny cez plece, som vyhlasila, ze kaslem na to, ze ja som na vylete a nie na pretekoch. Ked sme sa tam konecne dokotili, zacalo prsat a vnuka ziadne zvery v klietkach nezaujimali ale terenne nerovnosti medzi klietkami a mlacky na chodnikoch. A potom sme sli 3 hodiny naspat, uz len s jednym prestupom. Vecer som ledva dockala kym krpaty zaspi, hned som ho nasledovalaAle inac fajn

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    7. aug 2017

    @miselaho &nbspmatne netusim. Mam blacberry. Skusim sa dopatrat, ked nie tak sa musim sa spytat nasich telekomunikacnych ake OS tam je

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    7. aug 2017

    @miselaho &nbsptak pise mi OS BlackBerry 10

  • avatar

    registrovaný 16. 6. 2017

    808 príspevkov

    7. aug 2017

    @zita19 ďakujem, pozrieme sa na to :wink:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    8. aug 2017

    @zita19 &nbsppaci sa mi tvoj sposob pisania, bavi ma :smiley: Viem ze to asi nebolo vtipne co si zazila, ale ked to takto podas, tak sa tu rehocem :wink:

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2348 príspevkov

    8. aug 2017

    @tabalugativi &nbsptak zivot je sam o sebe dost vazny, preto nevynecham ani jednu prilezitost robit si z neho prdel. Hlavne z toho mojho. Ja unesiem vela, len to nesmie byt vazne ako h*vn* v trave:wink:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    8. aug 2017

    @zita19 &nbspty si moj clovek :wink: tesim sa na dalsie prispevky :slight_smile:

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov

    12. aug 2017

    @zita19 &nbspdakujem za rady ...kečup som už robila, nakoniec som kupila na trhu od jednej babky jablka, čo sa aspoň trochu podobali na neumele jablčka....inak, to ako varíš bez odmeriek a receptov vcelku uznávam, roky varim a zavaram podla intuicie...bez receptov ...každe jedlo je ine, ...aj zavaranie nie je problem, rada experimentujem....no recepty pri zavarani uznavam tie overene, kde viem, že nam to tak chuti a tak tie dodržujem, ked sa da....a myslim, že recepty su dobre aj pre začiatočníkov, ktorí tie skusennosti ešte len získavaju :slight_smile: často možno ani netušia, ake veci do toho idu a ake su postupy.....na začiatku som to ani ja nevedela :-)

Pridaj tvoj príspevok

avatar
:);-):-(:|]-(8-):-S:-o;-(:-D:-p|-|:-N=-)8-(:-.:-xx-)

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém

Reklama