Sirup z červených ríbezlí

31. júl 2017370
avatar
Autor

registrovaný 28. 6. 2017

502 príspevkov

29. jún 2017

Ahojte, mate overeny recept na sirup z cervenych ribezli? Dakujem

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    461 príspevkov

    29. jún 2017
  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    502 príspevkov

    29. jún 2017

    @babkazvidieka &nbsplenze ja mam cervene nie cierne a chcem to pre dcerku :wink::smiley: neviem ci by vo veku 5 rokov ocenila liker :smiley::smiley::smiley:

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    133 príspevkov

    29. jún 2017

    na vyrobu sirupov pouzivam zopar rokov recept od jednej kolegyne. Do velkej sklenice (5, 3,5 litra) naskladam ovocie, troska rukou pomackam, nechavam do druheho dna, potom cez gazu precedim (zo zvyskov robim placku, ale pred susenim pridam cukor a pomiesam a susim v susicke, je to vyborne namiesto cukrikov) stavu dam do hrnca a 1:1 pridam cukor (vidite, aky je vas nazor na pouzivanie hnedeho ci trstinoveho cukru? Pouzivam iba takyto, rafinovany biely minimalne.) Dam na sporak a varim nez je pena, tu obcas sbieram. Do hotoveho sirupu s rozpustenym cukrom pridam kvoli konzervacii kyselinu citronovu a nalievam do pripravenych flias. Takto robim z rybezli, malin, cernic.

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    30. jún 2017

    @alfazahradnik &nbspnie je toho cukru vela? :unamused::thinking:

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    461 príspevkov

    30. jún 2017

    @littlepony &nbspaha prepac, som si zle precitala :sunglasses:

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    133 príspevkov

    30. jún 2017

    @babkazvidieka &nbspocianku by to chcelo :sunglasses:  :wink: 1:1 nie je remiza :slight_smile:  @babkazvidieka &nbspako je to u Teba s pouzivanim hnedeho ci trstinoveho cukru?:wink:

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    461 príspevkov

    30. jún 2017

    @alfazahradnik &nbspdieta moje ja vidim dobre, ale aj "jedna k jednej" sa mi zda vela. Trstinovy pouzivam na preskacku s klasickym, ale nezda sa mi ze by bol rozdiel v inom ako farbe :stuck_out_tongue:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    502 príspevkov

    30. jún 2017

    @alfazahradnik ďakujem, vyskúšam :slight_smile:

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    60 príspevkov

    30. jún 2017

    Ahojte,možno kus od veci,ale dnes som koštovala náááááááááááramne fajný sirup z mäty,levandule,čiernych ríbezlí a limetky-citrónov.Ak je záujem,tu je postup-asi 30 stoniek levandule a 40 veľkých listov mäty namočíme na 24 hod.do&nbsp1 a pol litra studenej vody a šťavy z dvoch citrónov a jednej limetky.Na&nbspdruhý deň precedíme a vytlačíme cez handričku.Odoberieme asi pol litra a rozmixujeme s jednou hrsťou čiernych ríbezlí.Precedíme a vlejeme nazad do pôvodného roztoku.Pridáme 1 kg trstinového cukru a zohrievame skoro po bod varu.Horúce nalejeme do fliaš.Držíme v chlade.Eňďo-ňuňďo do vody,minerálky,čaju,aj miešaných nápojov.

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    329 príspevkov

    1. júl 2017

    @gaiamaria &nbspto znie vyborne!

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    133 príspevkov

    1. júl 2017

    @gaiamariatak &nbsptoto vyzera vynikajuco, istotne odskusam. Asi by sa dalo takto skombinovat aj s inym ovocim. Naposledy som robil bazovy, alew cisty a predtym prhlavovy a do neho som dal matu pre lepsiu chut. Levandula je teraz, tak pridam do malinoveho, alebo cernicoveho, uvidime co to urobi s chutou.

  • avatar

    registrovaný 1. 7. 2017

    73 príspevkov

    1. júl 2017

    @littlepony &nbspurcite by jej chutil 😉

  • avatar

    registrovaný 1. 7. 2017

    73 príspevkov

    1. júl 2017
  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    502 príspevkov

    1. júl 2017

    @firefly21 &nbspa mozno by si aj dobre pospala 😂

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    502 príspevkov

    1. júl 2017

    @gaiamaria &nbsptak toto znie fakt fantasticky! Slo by to aj s cervenymi ribezlami?

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    133 príspevkov

    1. júl 2017

    @littlepony   najskor tam ide o chut ovocia, takze treba skusit, idem zajtra urobit z malin a tak o 3 tyzdne budu cornice, tak aj tie skusim.

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    60 príspevkov

    1. júl 2017

    @littleponyisto ,ale čierne majú výraznejšiu a špecifickú chuť

  • avatar

    registrovaný 1. 7. 2017

    73 príspevkov

    1. júl 2017

    @littlepony &nbsptomu ver 😀😀😀

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    60 príspevkov

    2. júl 2017

    polotovar na sirupček sa už červeneje

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    502 príspevkov

    2. júl 2017

    @gaiamaria &nbspskusim asi s cervenymi teda...cierne nemam, vlani mi uhynul kricek a novy som zatial nekupila :unamused:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    502 príspevkov

    2. júl 2017

    @alfazahradnik &nbspz malin ako robis?

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    133 príspevkov

    3. júl 2017

    @littlepony &nbspako som pisal hore, robim takto vsetky sirupy z drobneho ovocia (ribezle, maliny, cernice), ale idem skusit aj z mirabelky, uvidime (asi ale budem musiet odstavovat, ak to bude vela roboty, tak si to rozmyslim :slight_smile: ale uz som robil z hrusiek aj jablk a bol vynikajuci), do velkej sklenice dam ovocie, troska utlacim a za 24 hodin precedim cez gazu, potom v stave rozpustim cukor, davam 1:1, ale ako tu pisala @tabalugativi
    tak je to mozno vela, treba skusit, zalezi na kyselosti ovocia, takze na niektore sladke netreba tolko, treba ochutnat. No a cele dam zohriat, nemalo by sa varit. Ked zacne penit, tak by sa mala pena zbierat, nezbieram, pena klesne. Odstavim z plamena a ked troska vychladne pridavam ak nezabudnem kyselinu citronovu a plnim do flas.

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    502 príspevkov

    5. júl 2017

    @alfazahradnik &nbspdik ;)

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    60 príspevkov

    13. júl 2017

    Ľudkovia,ani nezaspím,kým sa s vami nepodelím-dnes som experimentovala,ale tááááááááááááký fajný sirupček sa mi zadaril.Toť recepis-40 stoniek levandule bez kvetov a listov som nastrihala na asi 5 cm kúsky,pridala 40 lístkov mäty a 20 listov čiernych ríbezlí.Zaliala 1 l studenej vody a nechala postáť v chladničke 12 hod.Potom som vylisovala na odšťavovači ríbezle,vyšlo mi 2 a trištvrte litra z červených a štvrť litra z čiernych.Precedila som byliny,vodu naliala ku šťave,spolu bolo cca 4 litre a pridala 2,5 kg cukru.Dala variť,povarila asi 3 minúty,vrené naliala do fliaš a zazátkovala.Nádherná vôňa,aj chuť.:stuck_out_tongue::stuck_out_tongue::stuck_out_tongue:

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    14. júl 2017

    @gaiamaria &nbspten musi byt veru paradny :slight_smile:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    502 príspevkov

    14. júl 2017

    @gaiamaria &nbspeeejha, ten vyzera dobre. Ja som tie moje napokon pre nedostatok casu zamrazila. Myslite ze by to slo este rozmrazit a usirupovat? :thinking: Ako rozmrazit urcite...ale ci by sa z toho dal spravit este sirup :grimacing:

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    60 príspevkov

    15. júl 2017

    @littlepony &nbspurčite áno a aj sa lepšie odšťavuje taký rozmrazený

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    502 príspevkov

    17. júl 2017

    @gaiamaria ďakujem, tak to teda vyskúšam. :wink:

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    60 príspevkov

    18. júl 2017

    @gaiamaria &nbsptak sa chystám urobiť sirup aj z čiernych ríbezlí,ale zmením bylinky-dám medovku a materinu dúšku. Ríbezličiek sa urodilo neúrekom a sú ako z katalógu od Starkla.

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    407 príspevkov

    19. júl 2017

    @gaiamaria &nbsppekne sa kricek pochlapil :slight_smile: tie sirupy v kombinacii s bylinkami vyzeraju velmi lakavo

Pridaj tvoj príspevok

avatar
:);-):-(:|]-(8-):-S:-o;-(:-D:-p|-|:-N=-)8-(:-.:-xx-)

Nenašli ste čo ste hľadali?

Reklama