Ahojte, máte nejaké dobré recepty ako naložiť s cuketou?Robíme takéto na cestoviny a k mäsku:množstvo tak od oka, dôležité, aby to chutilo, 1/2 kg cukety
4 väčšie cibule,
4 lyžice ostrej francúzskej horčice (môže byť aj kremžská), 1 lyžica octa
soľ, čierne korenie, cesnak, mrkva, ak máte radi štipľavé, tak pridať aj feferónku.Cuketu ošúpeme, nastrúhame, alebo nakrájame na kocečky, cibuľu nakrájať, osoliť, nechať preležať do 2 dňa.
Druhý deň zmes varíme tak dlho až cibuľa zmäkne. Potom pridáme prelisovaný cesnak, horčicu, ocot, osolíme, okoreníme, všetko premiešame, povaríme a plníme do skleníc. Pre istotu ešte radšej sterilizovať 10 minút na 90stC.
@mrbig46 to bol asi tento náš recept: https://www.zahrada.sk/magazine/cuket... ;) Vyzerá v tvojom podaní výborne :)
@johanna93 tú plnenú cuketu keď robíš tak ju nepredváraš? Ja vždy keď som skúšala zapekať, ostala taká tvrdá, tak teraz ju vždy na chvíľu buchnem do vriacej vody, potom vydlabem a až tak plním 🤔
@foox teda, by som aj uvítala teraz byť tou sliepkou, nám cukety zložila pleseň uhorková :-. 😠
@miselaho nepredváram, používam len mladé cca 30 cm dlhé, tie idú pekne rozkrojiť, ošúpať škrabkou na zemiaky. Keď sú staré a tvrdé, tak porežem a hodím do kompostu
@johanna93 jaj no ja cukety vôbec nešúpem :) Mne aj tie mladšie ostávali viac chrumkavé ako som chcela 🤔 Lenže to môže byť rúrou, mne viacmenej poriadne nepečie 😠