Uskladnenie/spracovanie fig

18. sep 20219

Ahoj, ako spracovavate figy? Daju sa nejak uskladnit? Ak ich susite tak vydrzia? Ususene potom zasterilizujete aby neplesneli? Co mozem este z fig urobit? Chutnala som lekvar ale vadili mi tam strasne tie jadierka 🤔

  • figy je podla mna najlepsie susit 🙂 potom ich nemusis uz zasterilizovat

  • @leuscha  oni sa nekazia? Ziadna plesen?

  • @zelenatravicka  musis ic dokladne presusit, v nasich podmienkach asi najlepsie nakrajane a dosusat v susicke alebo v rure. Ale po pravde, potom su straaasne tuhe, az by som povedala ze sa z nich stava trhac plomb. Tie co sa vozia z prednej Azie pred Vianocami nie su az tak vysusene a konzervuju sa kyslicnikom siricitym (alebo aj kadecim alebo aj nicim a potom tu riziko pliesni je)

  • Sponzor fóra
  • @leuscha  tak skusala som, ale zacali plesniviet. 😕

  • @zita19  aha, takze tie z obchodu su vlastne cista chemia

  • @zelenatravicka  no asi ano, ale co nie je?

  • @zita19  tak niektore tie susene ovocia sa robia bio, len maju nezvyklu farbu 🙂 napriklad aj marhule susene ktore nie su sirene su hnede ako...viem ze sa to dava do sliviek a marhul, nevedela som ze aj figy sa tak susia, necakala by som ze tak ztvrdnu

  • @zelenatravicka  vsak ked kupis "cerstve" susene figy niekedy okolo Vianoc, tak su este pozivatelne, ale ked ich kupis niekedy okol Velkej noci, ked uz na sklade doschli, tak je z nich trhac plomb
    A iem ako vyzera prirodzene susene ovocie. Nase jablka su vzdy take okrove, v obchode kupis ziarivo biele. Preco asi. Druha vec je, ze kopa ovocia sa pred susenim maca v cukrových roztokoch, hlavne visne. Lebo moje susene visne vyrovnavaju vrasky okolo ritného otvoru co su take kysle, tiekupovane su sladke jak cecek...

  • @zita19  pane bože...už dávno som sa tak nezasmiala 🙂

Pridaj príspevok

    Nenašli ste čo ste hľadali?

    hľadať len v názvoch tém